Izrael tudja bizonyítani hogy mind a 40 ezer megsemmisült gázai épületben fegyveresek voltak?
Az izraeli állítás az hogy ők csak hamasz terroristákra lőnek. Az ENSZ adatai szerint eddig Izrael 40 ezer épületet semmisített meg Gázában és 220 ezret részben. Ez viszont azt jelentené hogy ha épületenként csak egy fegyveressel számolunk akkor is 260 ezer fegyverese volt a Hamasznak Gázában. Ez persze nevetséges és biztos hogy nem igaz. De még akkor sem lehet igaz ha a 40 ezer megsemmisült épület után számolunk egy fegyvereset. A hamasz fegyvereseit maxiumum 20 ezerre becsülik.
Ebből egyértelműen megállapítható hogy Izrael szándékosan civileket gyilkol.
Kérdező.
Légy szíves linkeld be az ENSZ hivatalos jelentését miszerint:
"Izrael 40 ezer épületet semmisített meg Gázában és 220 ezret részben."
Ezek az adatok október 7 és november 8 közötti adatok?
Olyat linkelj légy szíves amik hivatalosan, tényszerűen alá vannak támasztva.
Szeretném elolvasni a jelentést részletesen.
Előre is köszi.
Kérdező.
Én egy ENSZ által hitelesített, tényszerű adatokra támaszkodó linket kértem.
Nem egy spanyol napilap beszámolóját, ahol téves, félrevezető adatok és álhírek is lehetnek.
Nem állítom hogy VALÓTLANOK az adatok. De na.
A cikk ezt állítja: "Gáza lakóépületeinek mintegy 45%-át érintették a bombák." hmmm....
Azért ha tudsz ENSZ közlést küldj.
Az ENSZ által hitelesített légifelvétellel, vagy bármi más tényszerű linket küldj légy szíves.
Köszönöm előre.
Ha már ENSZ, pont ma közölte hogy civil lakóépületek és infrastruktúra bombázása háborús bűncselekmény.
Az ENSZ jelentés szerint Izrael szisztematikusan pusztítja a civil lakóházakat és infrastruktúrát.
Carrying out hostilities with the knowledge that they will systematically destroy and damage civilian housing and infrastructure, rendering an entire city – such as Gaza city - uninhabitable for civilians is a war crime,
Igazából a jelentés finoman fogalmazott, mert ez népirtás.
Azt is írja az ENSZ jelentés hogy Izrael szándékosan lövi a civil menekülő útvonalakat és az általa biztonságosnak hazudott déli területet is:
and repeatedly attacking evacuation routes and “safe zones” were a cruel and blatant violation of international humanitarian law
De persze Netanyahu van pofája kijelenteni hogy ők civilizáltak a palesztinok meg barbárok.
"A cikk ezt állítja: "Gáza lakóépületeinek mintegy 45%-át érintették a bombák." hmmm....Én egy ENSZ által hitelesített, tényszerű adatokra támaszkodó linket kértem."
Megtettem:
Attacks by Israel on targets within Gaza have destroyed or damaged 45 percent of all housing units in the Gaza strip,
Ezek az ENSZ adatok is azt bizonyítják hogy a hamasz mennyire befurakodott a palesztin társadalomba és hogy tele van gáza terroristákkal, a terroristák által megfélemlített emberekkel. és földalatti algutak sokaságával. Jelentések szerint civil emberek házaiban vannak a hamasz földalatti járatainak a ki és bejáratai, aztán közösségi intézmények alá telepitette a hamasz a fegyver és lőszer raktárait és parancsnoki pontjait, a hamasz a saját fajtáját használja élő pajzs ként ezzel kockára téve az életüket. Az izraeli hírszerzés még azt is megteszi hogy SMS-ben értesíti a Gázai embereket arról hogy a lakóhelyüket támadni fogja és két órát ad arra hogy elhagyják az adott területet, most akkor ki az aki életveszélynek teszi ki a Gázai emberek életét???
47.
Elolvastam a linkelt cikkeket.
Le kell folytatni a vizsgálatokat, aztán majd remélhetőleg kiderül melyik fél hazudott.
Láttam már nagyon okos embert tévedni.
Megértem a kétségbeesésedet a civil gázai lakosság iránt. Tény hogy a gyerekek nem tehetnek semmiről, és nem volna szabad ilyen dolgokat átélniük, vagy ilyen dolgoknak megtörténni velük.
De nem 3000 Izraeli ment palesztint ölni.
A szakértő úr nem nyilatkozott semmit a 45 perces felvételről amit Izrael 200 újságírónak mutatott meg és többen nem tudták végignézni mert rosszul lettek orvost kellett hívni hozzályuk??
Te láttál már olyan várost aminek minimum a 45 %-át szétlőtték? Moszul városa?
Ha az adatok valósak akkor Gáza város járhatatlan lenne, szárazföldi katonai hadműveleteket nem lehetne a területén folytatni. Az Izraeli különleges erők Sin-Bet civil ruházatban (soha nem viselnek egyenruhát) és ejtőernyős alakulatok viszont probléma mentesen bejutottak a város centrumába ahol több Hamasz harcost is likvidáltak. Ők jelölték meg lézerrel Muhsin Abu Zina rejtekhelyét akit ezt követően a légierő megölt.
Továbbá ami az adatok túlzását feltételezi , hogy folyamatosan a gázai légtér felett tartózkodik legalább 4 db Heron felderítő drón aminek a feladata (felderítés, célpont beazonosítás, célmegjelölés csapásmérő precíziós eszköznek) 50 órát képes a 8 Km magaságba tölteni, és tökéletes felvételt készít végig.
Emellett az összes kamerája folyamatosan képet rögzít, és tárol. A felvételeket lehetetlen megváltoztatni, módosítani vagy manipulálni, mesterséges intelligenciával sem lehet hozzáférni.
A képanyagok katonai kóddal, és timestampal hitelesítettek. (időkód)
Ugyanígy működnek a csapásmérő drónok, és a vadászgépek is. Mindent rögzítenek. Emellett a felvételek a déli parancsnokság, és a központi parancsnokság, bázisaira is befutnak. Itt a hadviselés szabályait ellenőrző tisztek , és jogászok folyamatosan figyelik a műveleteket.
A képanyagot az előírások szerint tárolják, és ha kell átadják az ENSZ
részére vizsgálatra. A szövetségesek most is láthatják őket.
Meglátásom szerint Izrael pontosan tudja, hogy mindenről el kell majd számolnia, a képanyagok perdöntőek lesznek, megkérdőjelezhető harci cselekmények elbírálásakor.
Ezen kívül a térségben tartózkodik két amerikai repülőgép-hordozó és a teljes harci köteléke (Uss Eisenhower és Ford) amik ugyanúgy rálátnak az összes harci tevékenységre a Gázai övezetben. Látják az összes radar szignatúrát.
Rendkívül kifinomult rendszerekkel rendelkeznek, mindent figyelnek amit Izrael csinál és ők is rögzítenek mindent, ráadásul feltételezhetően drónjaikkal is.
Mivel a térség biztosításával és megfigyelésével is meg vannak bízva, nekik is van felelőségük az eseményekben.
Tudom hogy úgy gondolod mindenki összejátszik DE:!!
Ha esetleg ez nem lenne elég az oroszoknak Szíriában van egy komoly radarállomásuk, és biztos lehetsz benne hogy ők nem fognak Izrael mellett hazudozni.
Ha valóban igazak az ENSZ állításai a népírtásról, az oroszok látnak mindent és, mivel nekik ez jól jönne most bizonyítékokkal fognak szolgálni.
Még egy dolgot vegyél figyelembe . Észak Gázát elhagyta közel 1 millió lakos:" Az izraeli kitelepítési felszólítást követően tömegesen indultak meg a gázaiak dél felé, egy hét alatt mintegy egymillió ember hagyta el otthonát a térségben − közölte vasárnap az ENSZ." (2023. okt. 15.)
Rengeteg házat, ingatlant kellett hátrahagyni. Ezekbe az objektumokba a Hamasz szinte biztos, hogy fegyvereket és más célpontot nyújtó eszközöket hordott. Igaz hogy a hadviselés szabályai tiltják az épületek felesleges rombolását de ha fegyver van bent akkor is szétlövik ha ott nincs senki, élég ha csak a támadó eszközök vannak bent.
Olyan épületeket is jogukban áll támadni amiről feltételezik hogy a támadáskor üres, de alatta alagútrendszer húzódik. Akkor is támadhatják ha azt feltételezik , hogy az egy stratégiailag fontos objektum, és előre nyomuláskor onnan támadás érheti őket.
(Egy kibuc rommá égetéséhez, elég volt néhány helyen tüzet gyújtani sokan bennégtek)
Tehát ebből a sok tényezőből sok épületkár keletkezik. Lokalizált épület támadáskor nem zárható ki hogy a szomszédos épült/ek is sérülnek. És ugye vannak a ténylegesen beazonosított célobjektumok, amiben likvidálnak.
Az épületkárokat én ezeknek az összességében látom. Hogy túlzó vagy sem nem tudom megállapítani.
Továbbá a civil lakosság esetében vizsgálni kell majd, a hamasz rémuralma után hogy kényszerítették e őket az épületekben maradásra.
Az egyik kiemelt célpont likvidálásakor a cikk linkje nincs meg sajnos.
Egy hamasz vezető 100 civillel vette körül magát, gyerekekkel és nőkkel.
A testkamerák rögzítették hogy a likvidálás előtt fénygránáttal oszlatták a civileket majd végeztek a terroristával, és a testőreivel.
Szóval lesz mit vizsgálni.
Nekem az a legfurcsább hogy a gyerekek az utcán szaladgálnak . A terroristák meg az alagutakban bujkálnak.
Ennek fordítva kellene lennie, a gyerekek és a nők az alagutakban amik jók óvóhelyeknek, és védelmet nyújtanak.
A "harcosok " meg menjenek harcolni ha annyira akartak.
Én nem védek senkit, ha Izraelről bebizonyosodik , hogy népírtást követett él akkor kapja meg a büntetését.
Egy holokausztot már túlélt, szerintem nem akar még egyszer abba a helyzetbe kerülni. Ezért most megpróbálja felszámolni az összes olyan terrorszervezetet aki megtehetné vele.
A hamasz vajon miért nem engedi hogy, evakuálják a három nagy kórházat.
Több ország is jelezte hogy kész segíteni, civilizált módon.
A válasz nyilvánvaló. Még a betegekre, sérültekre sincsenek tekintettel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!