Melyik a nagyobb igazságtalanság? Magyarország területvesztése (Trianoni béke diktátum) vagy Ukrajna területvesztése (kiprovokált orosz agresszió)?
Jó vicc. Magyarország ezer év óta létezett.
Ukrajna kb. 3 magyarországnyi területet lopott, kapott, zsarolt ki 30 évvel ezelőtt. Az ország nagy része orosz föld, Harkov vagy Odessza még mindig az övé. Már 8 éve irtja a kisebbségeit.
1# Nincs "párhuzam" a kérdésben, utal erre a kérdező is.
Amúgy Trianon lényegesen nagyobb igazságtalanság tényszerűen.
A kérdés már ott sántít, hogy sokak a Donbaszt sem tudják helyesen leírni.
Donbasz, és Dombasz vagy akár Dombassz.
Én őszintén nem értem ezt a kettő keleti porfészekért való háborúzást, amikor Ukrajnában Volhíniát és Galíciát kivéve 50 - 60 % az etnikai / nyelvi oroszok aránya.
az egész ukrán dolgot a nácik melegítették fel a 30-as években
soha nem létezett ilyen nép, hogy ukrán
senki nem próbálja nekem elmagyarázni, hogy egy csernyihivi dialektusban beszélő paraszt bármi is összekötötte egy odesszai dialektusban beszélő paraszttal
ebben a háborúban pedig egyenesen színorosz területeket veszíthetnek
meg a NATO a fekete-tengeri álmait szevasztopolról
meg az amerikai pénzemberek a korrupt módon megszerzett gázkocesszióikat, földjeiket, vasüzemeiket
1.) Egy országtól elcsatolják a területei 2/3-át büntetésből, amin a büntetett ország saját anyanyelvű, az országhoz tartozó többségi lakossága él.
2.) Egy országtól elcsatolják azt a területet amin az elcsatoló ország nemzetiségének megfelelő népesség él, az az anyanyelve, és amit az eredeti ország éveken át tartó ágyúzással terrorizál.
Szerinted épeszű ember húz a kettő között párhuzamot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!