Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az ezredforduló óta majdnem...

Az ezredforduló óta majdnem eltelt egy negyed évszázad. Javult valamit az emberiség helyzete az ezelőtti 23 évben ?

Figyelt kérdés

2023. okt. 14. 05:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%
Nyilván lehet rossz célokra is használni, de szerinted pontosan miért egészségromboló az mRNS-technológia?
2023. okt. 14. 19:41
 12/22 Kroms ***** válasza:
0%

Ezért: [link]

2023. okt. 15. 14:52
 13/22 anonim ***** válasza:
72%
#12 Egy-két rövidített mondatban össze tudnád foglalni, hogy miért?
2023. okt. 17. 07:57
 14/22 Kroms ***** válasza:
39%

Mármint a linkben szereplő megszámolhatatlan mennyiségű példán kívül?

2023. okt. 17. 17:35
 15/22 anonim ***** válasza:
72%
#14 nincs időm elolvasni, mondanál egyet?
2023. okt. 17. 18:24
 16/22 Kroms ***** válasza:
62%

Csak amíg leírtad az utóbbi 2 hsz-t, már legalább a lista első 3 bejegyzését elolvashattad volna...

2023. okt. 18. 00:01
 17/22 anonim ***** válasza:
63%

Az emberiség helyzete vitathatatlanul javult, hiszen kevesebb a háborúskodás mint a XX. század második felében, mindenhol nőtt a születéskor várható élettartam és magasabb lett az életszínvonal még olyan országokban is, amelyek korábban nem tartoztak az úgy nevezett "fejlett" kategóriába.

Ami viszont a perpektívákat illeti, nyílván a harmadik világ népességnövekedési üteme veszélyezteti az élelmezésbiztonságot, az illegális migráció meg a közbiztonságot és ezáltal az életminőséget a célországokban.

2023. okt. 20. 11:04
 18/22 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem ezt negéz eldönteni,és mindenképpen szubjektívan, értékitéletekkel és önkényes fontossági sorrendet használva lehet erről beszélni.

Vannak szerintem pozitív folyamatok,mint például technológiai fejlődés és bizonyos országokban at egyházakkal való kritikusabb hozzáállás térnyerése, ugyanakkor ezek a folyamatok más, káros folyamatok mellett káros folyamatokká is vállhatnak.

Káros folyamat például a polarizáció és a radikalizáció, geopolitikai feszültségek, gazdasági visszaesés,globális felmelegedés, tudományellenesség és konteók terjesése, populizmus.

Természetesen ez nem teljes, vagy épp objektív lista, de szerintem vannak negatív és pozitív tendenciák is, és csak később tudjuk majd megítélni a jelenkori

2023. okt. 20. 13:49
 19/22 NTBS ***** válasza:
Egyértelműen romlott.
2023. okt. 20. 14:56
 20/22 anonim válasza:
100%

attól függ ki mit tart előrelépésnek, és ki mit tart hátránynak.

Többen felhozzák a túlnépesedést, mint valami negatív dolgot. de nem hiszem, hogy ez olyan nagy problémája lenne a mai világnak. ezzel az érvel jöttek már 100+ éve is, és látjuk, a Föld simán elbír minket, sokkal több embert is elbír. az viszont kérdés, hogy mennyire vagyunk tisztelettel Földünk iránt, mennyire használjuk túl azokat a forrásokat, melyek rendelkezésünkre állnak. Én, aki az előző évezredből nemegész 10 évet éltem meg, nem annyira tudom megmondani, mi is az, amiben a fejlődtünk. de én nem is a másik emberhez szoktam magamat mérni, hanem saját magamhoz. én személy szerint hova jutottam el. Mindig voltak és lesznek személyek akik a múltat dicsérik, mások a haladást. a valóság valahol a közepén van. sok új dolog áll rendelkezésünkre, de, hogyan használjuk ki, az nem a másik embertől függ, hanem rajtam

2023. okt. 20. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!