A balosok miért gondolják, hogy hogyha kilépnénk az EU-ból, akkor valami Oroszország, vagy Észak-Korea-szerű országgá válnánk? Miért nem lehetnénk egy olyan normális ország, mint az ezredforduló környékén 1998-2004 között?
Egy másik Huxit-os kérdésből itt egy leírás 2003-ról:
"2003-ban pl. még nem voltunk EU tagok, mégis leadták a TV-ben a Simpson Család meleges részét, este a Szex és New York-ot, McDonald's-ban ettem, Csillagkapu részeket töltögettem a netről, bármikor ki lehetett menni Ausztriába, csak sorba kellett állni Hegyeshalomnál, egy betűt sem ismertem az orosz ABC-ből, sőt a köznapi életben "külföldként" elsősorban Amerikával foglalkoztam, nem a környező szláv országokkal."
Ha kilépnénk az EU-ból miért nem lehetnénk ilyenek? Miért kell egyből valami totális diktatúrát vízionálni?
1.
A briteknél is továbbra is van Lidl,Aldi, de még a külföldi tulajdonú autóipari cégek (Mini, Bentley,Rollsroyce...stb) is tovább üzemelnek.
Az Audi,Opel pedig már jóval az Eu csatlakozás előtt is itt volt.
#4 azért nem elhanyagolható részük lelépett UK-ből. Egyébként se hasonlítgass egy nálunknál sokkal nagyobb és fejlettebb gazdaságot a miénkhez.
A gazdaságunk rendkívül nyitott, szinte semmit nem termelünk hazai felhasználásra, mert a belpiac mérete meglehetősen apró, jelentéktelen. Mindent exportra gyártunk, illetve hozzá az alapanyagokat importáljuk.
Egy ilyen nyitott és kicsi gazdaságnak, ha kikerülnénk a közös piacról, hatalmas csapás lenne. Mind az exportunk, mind az importunk az EU-s országokba megy, illetve onnan jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!