A magyar kormánynak miért ilyen arrogáns a külpolitikai kommunikációja?
21: mint ahogy pressmanból is hiányzik a diplomáciai érzék, mivel olyan dologba szól bele ami nem a munkaköre. pressman beszólásai, kritikái se az országunk javát szolgálják. ha olyan dologba szól bele amihez semmi köze akkor mindegy milyen hangnemben teszi, nem ez a munkaköre.
lehet kritizálni vagy nem kedvelni szijjártót de igaza volt.
"csak nem látom, hogy érdekérvényesítő hatása lenne a folyamatos akadékoskodásnak" akkor a helyzet az hogy mégsem érted.
#22: Pressman egy véleményt mondott el, amire szerintem nem volt indokolt egy ilyen válasz. Másrészt a kormány is hányszor kritizált már külföldi kormányokat, köztük az amerikait is. Mindemellett Trumppal tartott konferenciát. Ez is van legalább annyira beleszólás, pedig neki meg ahhoz nincs semmi köze. Mégse kapott ilyen stílusú reakciót.
"akkor a helyzet az hogy mégsem érted."
Akkor világosíts fel, hogy mit nyertünk a finn jóváhagyás halogatásával és mit nyerünk a svéddel? Jönnek a pénzek? Illetve mit nyertünk az Amerikával való kekeckedésekkel? Ja várj ezt tudom, eltörölték az adóegyezményt és szigorítottak a vízummentességen.
Értem, hogy az egódnak jól esik ha keménykedik a kormány, de a gyakorlatban csak károkat okoz ez a hozzáállás.
Nem tudom, hogy miért siklunk el a tény felett, hogy a magyar politika pl. soros bérencnek titulálta az Európai Parlament tagjainak többségét.
Vagy azt, amikor Juncker képét plakátoltuk ki országszerte.
Persze, az EU-ban is mennek az oda-vissza szólogatások, de a magyar fél volt az, aki jogi vitákból és EU-s ügyekből belpolitikai provokációt gyártott és aki csak azért akadályoz meg egyes EU-s folyamatokat, mert bár a gyakorlatban semmilyen érdekellentétje nem lett volna, de kellett a kommunikációs töltet a belpolitikájába. Pl. azért megvétózni az ENSZ konferencián az EU állásfoglalását, mert egy dokumentumban szerepelt a "migráns" szó. Nem is az volt a téma egyébként és semmilyen döntés, vagy irányelv nem szólt a doksiban a migrációról, csak szerepelt a szövegkörnyezetben.
Szóval lehet itt példákat ütköztetni, de szerintem aligha fogtok tudni olyan kicsinyes dolgokat felsorakoztatni, mint amilyenekkel a fidesz fárasztotta a szövetségeseit.
"Ez a neve, David Pressman. Press=nyomás, prés, man=ember. Szerinted az amerikaiaknak nem ugyanezt jelenti?"
Ami azt illeti nem. Jelentheti ezt is, de a press egyben utalhat a sajtóra is. Erre nem gondoltál, ugye? Vagy tán nem tudsz angolul? Csak azért kérdezem, mert látom te is elkezdtél kötekedni :D Ezért is volt műveletlen és/vagy csipkelődő Orbán megjegyzése.
23: de pressmannak nem az a dolga hogy megmondja a véleményét, ez nem feladatköre egy nagykövetnek.
megjött és már megmondja mit tegyen a kormány, ez nem a dolga.
"a kormány is hányszor kritizált már külföldi kormányokat," megint írhatnál példát, bár nem szokásod, és itt a nagy különbség amit nem veszel észre: a kormány alkotott véleményt, nem a helyi nagykövet.
"Mindemellett Trumppal tartott konferenciát." és?
"Akkor világosíts fel, hogy mit nyertünk a finn jóváhagyás halogatásával és mit nyerünk a svéddel? Jönnek a pénzek?" ez nem megy egyről a kettőre.
"Illetve mit nyertünk az Amerikával való kekeckedésekkel? Ja várj ezt tudom, eltörölték az adóegyezményt és szigorítottak a vízummentességen."
ilyen a politika. ez olyan mint amikor a munkahelyeden beszólsz a főnöknek, szivatni fog. a nagyhatalmaknak nem tetszik amikor a bolha köhög. inkább pattogjon, minthogy kérdés nélkül azt csináljon amit az usa diktál, de fogadok ha gondolkodás nélkül azt tenné a kormány amit mondanak neki, akkor meg az volna a baj.
"Értem, hogy az egódnak jól esik ha keménykedik a kormány," nekem aztán 8. mi itt csak válaszolunk neked hogy a politika nem bólogatásról meg bepucsításról kell hogy szóljon.
"26: akkor az amerikai "Dick" nevet hogy magyarázod meg? :)"
Sehogy, tudtommal annak nincs több jelentése. De vígjátékokon kívül te láttál már valakit, aki a pejoritivás kedvéért külön hangsúlyozza? Vagy arra példát, hogy ha a saját nyelveden kicsit mást jelent, vagy máshogy lehet rajta gúnyolódni, akkor direkt lefordíttatom, mégha nevekkel ezt egyáltalán nem szokás? Egy sértés és személyeskedés nem attól lesz rosszindulatú, hogy mennyire jött ki a nyelvtan, hanem hogy mi a szándék mögötte. Barátok közt is ezért működik az anyázás sértődés nélkül. És szerintem ezzel túl is tárgyaltuk.
#28: "de pressmannak nem az a dolga hogy megmondja a véleményét, ez nem feladatköre egy nagykövetnek."
És ettől még elmondhatja a véleményét, aztán a kormány vagy megfogadja vagy nem.
"megint írhatnál példát, bár nem szokásod, és itt a nagy különbség amit nem veszel észre: a kormány alkotott véleményt, nem a helyi nagykövet."
Én is várom a gyakorlati példákat, hogy mit nyertünk a finn illetve svéd halogatással, de valahogy csak nem jönnek. Másrészt a kormánynak ugyanúgy nem tisztje más országok belügyeivel foglalkozni.
"ez nem megy egyről a kettőre."
Meggyőződésem, hogy ezzel a későbbiekben se fog semmit elérni.
"ilyen a politika. ez olyan mint amikor a munkahelyeden beszólsz a főnöknek, szivatni fog. a nagyhatalmaknak nem tetszik amikor a bolha köhög. inkább pattogjon, minthogy kérdés nélkül azt csináljon amit az usa diktál, de fogadok ha gondolkodás nélkül azt tenné a kormány amit mondanak neki, akkor meg az volna a baj."
Neked mindegy, hogy amivel ellentmondunk abból semmi hasznunk nem származik, a lényeg, hogy monsjunk ellent, mert attól olyan erősnek érzed magad.
"mi itt csak válaszolunk neked hogy a politika nem bólogatásról meg bepucsításról kell hogy szóljon"
Ez megint csak ezt erősíti meg. Ti azt hiszitek, hogy ha ellentmondtok, az már automatikusan egy jó dolog. Igen, lehetne az is, de sok esetben hülyeségekbe kötünk bele és olyasmiket akadályozunk, ami nekünk sem érdekünk (pl. NATO)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!