Az erdélyi magyarok, székelyek és a környező országok magyarjai jobban érzik magukat azokban az országokban vagy szeretnének ismét Magyarország része lenni?
Tehát elsősorban őket célzom ezzel a kérdésemmel, az ő véleményükre vagyok kíváncsi.
Mert sokak szerint azzal, hogy nem lázadnak fel és követelnek önállóságot vagy revíziót, azt fejezik ki, hogy nekik ott jobb, mint Magyarország részeként.
A szlovákiai magyarok biztos nem akarnak Mo-hoz csatlakozni.
A ausztriai magyarok meg pláne nem.
Ez 99%-ban az életszínvonaltól függ, hiába keverünk bele nemzeti érzéseket.
Szerinted majd külföldi magyarok fogják olvasni?
Mind kamu aki szavaz
#3.: "Szerinted majd külföldi magyarok fogják olvasni?
Mind kamu aki szavaz"
De akkor kik azok, akik a nevükben itt ukkmukkfukk kijelentik, hogy ők nem akarnak ide tartozni, mert nem is lázadtak fel egyszer sem, meg életszínvonal így meg úgy, tehát akkor ők jobban érzik ott magukat?
Természetesen az ő véleményükre is kíváncsi vagyok, de ne úgy, hogy a határon túli magyarok nevében tegyék ezt, akiket tkp. meg sem kérdeztek.
Én írtam a #2-es választ (az életszínvonalasat :D).
Valóban magyarországi magyar vagyok.
De pont az északnyugati csücsökben lakom, és elég sok szlovákiai magyarral van kapcsolatom. Persze ELVILEG lehet, hogy a kassai vagy eperjesi magyarok másképp gondolkodnak, mint a pozsonyi vagy dunaszerdahelyi magyarok, de lássuk be, ez nem valószínű.
Az ausztriai magyaroknál meg nincs is miről beszélni.
*
Természetesen a kinti magyarokra gondolok a többi náció nem tudom mit szeretne.
#7.: "nemrég voltam Erdélyben az erdélyiek például önálló Erdélyt szeretnének nem Magyarországhoz csatlakozni."
Akkor tehát Romániában sem érzik túl jól magukat.
A Magyarországhoz történő visszatérés vágyát szerintem el is hallgathatják magukban azért, mert az önálló Erdély gondolata így egyes ottani románokban is rokonszenvre lelhet, mint a Magyarországhoz tartozás.
Szóval lehet, hogy ők is Magyarországot szeretnék, de az önállóságot elérhetőbbnek tartják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!