Valóban ennyire hatástalanok lennének a szankciók?
Ma reggel felkeltem, és ez fogadott főcímbe:
A szankciók nem működnek: alig van olyan áru, amelyhez Oroszország ne jutna hozzá!
Én is olvastam róla, hogy a nyugati cégek rögtön visszatértek, vagy voltak olyan boltok, ahol csak a cégtáblát cserélték le.
De nem gondoltam volna, hogy konkrétan sok esetben még olcsóbbak is a termékek mint korábban.
A termékeket ott vásárolják fel a közvetítő cégek, ahol a legalacsonyabb áron lehet kapni - a már említett iPhone-okat például Thaiföldön. Végül az a paradox helyzet alakul ki, hogy ugyanúgy elérhetőek Oroszországban a boltok polcain a legújabb iPhone vagy Samsung készülékek. Ráadásul a szürkeimportnak köszönhetően olcsóbbak, mint számos európai országban.
Nagyon úgy érzem a legnagyobb vesztes Európa lesz a szankcióknak!
Most még minden szuper, de tudjuk hogy ennek hosszabb távon fogjuk megérezni a negatív hatásait!
Nyilván nem úgy indítottak háborút hogy ne készültek volna fel arra hogy a nyugati világ szankcionálni fogja őket. Másrészt területileg elég nagy illetve olyan nyersanyagokkal kereskedik a világpiacon amire van igény így nem volt nehéz nekik Kínával, Indiával stb megegyezniük.
Egyébként az igazán durva szankciót 2014 ben kapták, az 5 évre vissza vetette a gazdasági növekedésük mire kilábaltak belőle
Kérdező, az #5 szerinti kérdésed, hogy milyen portálokat olvass, ahol a szankciók működnek.
Most nyilván azt várod, hogy 444, 24, hvg, telex, de ebbe az utcába nem akarod bemenni, ha neked jó az origó kereszténykonzervatív "csöcsvihart villantott a cicikirálynő" kontent, akkor edd azt!
Viszont a szankciók működéséről itt egy cikk, válaszonline (ballibséggel nehéz lenne őket vádolni)
Ha van valami a cikkben, amit nem értesz, kérdezz rá itt, szívesen elmagyarázom! Ha megértetted, és ellenvéleményed van, akkor kérlek ne tartsd magadba, foglald össze, tedd mellé a forrásokat, szívesen látom a te alátámasztott világértelmezésedet is. (Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy érdemi megfontolásra alkalmatlan.)
Vagy úgy általában olvasgathatod a portfolio.hu-t is, tájékozódj, művelődj, képezd magad, lehet, elsőre nehéz lesz a cikkek nyelvezete, ha kell, akkor olvasd el többször is, vagy kérdezd meg aput-anyut, hogy egyes szavak mit jelentenek, ha ők sem tudják, akkor megintcsak segítek neked én is akár.
Teljesen mindegy, mert a hülyék szívesen élnének szó szerint a 💩on is, ha a nyugat azt kérné tőlük.
De még emellé be is veszik, hogy őket ott érdekli az ukránok sorsa.😂
#13 Nem kell, hogy a nyugatot érdekelje az ukránok sorsa, ahogy a miénk sem érdekli őket, meg minket sem érdekel, hogy Mozambikban épp mi a tököm van.
A nyugatnak addig jó, amíg az oroszok a világpolitika színpadán nem tudnak érvényesülni.
Ha pedig körülnézel, hogy hova vezet az, amikor az oroszok érvényesülni tudnak, akkor nézd meg hazánk történelmét 1945 és 1990. között, és vesd össze Nyugat-Európa fejlődésével!
Miért Nyugat-Európát célozzák a migráncsok is? Az a sok muzulmán miért özönlik abba a fertőbe, ahol mindenki homokos, mikor az az iszlám szerint is halálos bűn, sőt, ott még néhol a mai napig köveznek, akasztanak is érte. Jöhetnének ide a tiszta tekintetű népek lakta Magyarországra is!
Ja, hogy a nyugat kicsivel vonzóbb, mint K-európa, ahol a népeknek a s*gge is kivan, de legalább buzulás nincs?
Tehát lehet fújni, hogy a csúnya nyugat az uralma alá hajtja a világot (egyre kisebb részét), miközben a saját érdekét nézi... csak a nyugat érdeke a stabil demokratikus berendezkedésben élő fogyasztói társadalom. És láss csodát, annál jobbat még sehol nem tudott a világ megálmodni, ahol meg meg is valósították, oda özönlene a világ szarabbik fele. Na jó, szarabbik 90%-a.
Vagy nézd meg, mire jutott Oroszország az ázsiai részen, azok az ork bakák, akik onnan jöttek, a vécécsészét, meg a mosógépet kötözték a tankra, azt vitték volna hadizsákmányként haza...
Neked melyik kell?
Tudom, ti tsz-ből kiszabadult, oroszimádó fidesznyikek nem tudtok angolul, úgyhogy segítek:
A "hatázstalan szangcijók" miatt a ruszkik még a fékeket sem tudják karbantartani az aeroflot repülőin.
A szanckiók hatnak. Egyre több gép kényszerül a földre, az orosz ipar egyre több területén lesz alkatrészhiány. Persze lehet arcoskodni, hogy vodkát meg krumplit továbbra is kapnak a muzsikok a GUM áruházban, de ami egy pöppet nagyobb probléma: a földgázkitermelés terén vagy az olajkutak esetében nem lesz alkatrész. Nem tudnak generálozni, végül működni sem. Egy ideig még eltántorognak a büdös ruszkik, ahogy egy fejetlen csirke futkos, de közben az ipari kapacitásaik látják az egésznek a kárát.
Akkor meg kitörölhetik az ork hátsójukat az iPhone-nal a moszkvaiak.
na hát ha az ukránimádó bendarzelenszkij anton megmondta akkor csak van valami.
hogy verte magát a sok márka (coca cola pl) hogy ők hogy kivonulnak, ja persze, változtattak egy betűt, átnevezték magukat és ugyanúgy ott vannak.
ha valami kell nekik amit szankcionáltak, akkor úgy is keresnek kerülőutat hogy beszerezzék.
szerintem működnek a szankciók, de annyira hogy lassítják valami beszerzését, de nem megszünteti, csak hátráltatja, stb.
de szerintem ez annó így lett direkt eladva hogy ami szankcionálva lett annak ott vége. tehát pl kivonul a mcdonalds, akkor soha többé nem esznek hamburgert, esznek csak más milyet.
Még az Indiának szánt fegyvereket sem tudják leszállítani a ruszkik a szankciók miatt.
Sovány vigasz, hogy ihatnak pepsi colát. 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!