Szerinted jogosan támadta meg Ukrajnát Oroszország? sztem nem mert szuverén állam, miköze Oroszoknak hogy Gettóba vagy a Natoba lep ukrajna? semmi.
Jól van, megpróbálom még egyszer. Lassan gépelem, hátha így tudod majd követni.
De: Ukrajnáról beszéltem: az "USA szervezte a Majdant" mantrát akarom cáfolni oly módon, hogy kerestem a világban olyan vezetőket, akik konkrétan borsot törnek az USA orra alá, mégsem szervez az USA puccsot azokban az országokban. Erre volt egynek példa Orbán, egynek meg Erdogan.
A válasz pedig az, hogy az USA nem tud csak úgy puccsokat szervezgetni. Amit az USA tenni tud, hogy ha egy országban van vele szimpatizáló politikai erő, akkor támogatja. Ahogy egyébként Putyin teszi a hozzá húzó politikusokkal. Ha a Putyin támogatta politikusnak lett volna nagyobb elszántsága és támogatottsága Ukrajnában, az USA csinálhatott volna nagyjából bármit.
"Lassan gépelem, hátha így tudod majd követni"
😅 hát ez epic. még ha lassan mondod hogy értsem oké, de itt írsz b+, írhatod gyorsan vagy lassan, tök mind1.
szóval puccsot csak azért szerveznek mert valaki orra alá borsot törtek?
esetleg ha célja van ott, meg lehetne ide több okot mindent sorolni. ez megint nem igazol téged.
az amit orbán csinál az bőven messze van ettől.
"ha lassan mondod hogy értsem oké, de itt írsz b+, írhatod gyorsan vagy lassan, tök mind1"
Oké, ha ez a kis óvodás vicc sem jött le, az sok mindent megmagyaráz. :/
"szóval puccsot csak azért szerveznek mert valaki orra alá borsot törtek?"
Természetesen nem. Úgy értettem, hogy van még jónéhány vezető a világban, akik keresztezik az USA érdekeit, és szerintem az USA boldogan megszabadulna az illetőktől, mégsem teszi.
"több okot mindent sorolni. ez megint nem igazol téged."
Talán nem, de valójában egyikünk sem tudja igazolni az állítását. Én igazából csak egy gondolatmenetet hoztam fel arra nézve, hogy ha olyan k.rva egyszerű leváltani egy ország vezetését Washingtonból, akkor szerintem nem lenne ennyi külpolitikai szarsága az USA-nak, hiszen egyszerűen meg tudná oldani. Csak nem tudja.
ez nagyon gyenge magyarázkodás, valld be hogy hülyén fogalmaztál és kész.
még jó hogy nem iktat ki mindenkit aki nem ért vele egyet......
victoria nulandnak a f*ck the eu "véleménye" elég beszédes
https://www.youtube.com/watch?v=L2XNN0Yt6D8&ab_channel=OnDem..
ez simán beavatkozás a külpolitikába, miért lenne idegen egy puccs megszervezése?
az hogy nálunk meg a töröknél nem teszik meg, hát valószínű nem olyan mértékűek ezek a "borstörések", vagy túl kockázatos. nem lehet puccsoltatni mindent.
"ez nagyon gyenge magyarázkodás, valld be hogy hülyén fogalmaztál és kész."
Jó, akkor hülyén fogalmaztam. Én inkább félreérthetőnek hívnám, de így is jó.
A véleményem akkor is az, hogy kívülről ilyet nem lehet csinálni, amit tenni lehet, az a meglévő politikai és táradalmi erő megtámogatásta.
Involvement, így van. Én nem azt mondom, hogy az USA ebben teljesen kívülálló és passzív szemlélő.
Sokan ezt úgy képzelik el, hogy mennek Ukrajnában a boldog békeidők, majd az USA úgy gondolja, hogy jól odapörkölünk már az oroszoknak és szervezünk egy jó kis felkelést, meg puccsot. Erre mondom, hogy ilyet az USA nem tud csinálni. Ha tudna, akkor minimum az iráni, vagy észak-koreai vezetés sem lenne már a helyén.
Ami van, hogy minden nagyhatalom úgy próbálja a saját érdekeit érvényesíteni, hogy üzleteket köt, befektet, politikai szövetségeseket keres. Ha egy ország egy nagyhatalom számára stratégiailag fontos, akkor az neki jó üzleti és politikai lehetőségeket jelent. Cserébe viszont, ha viszont keresztezni akarja a nagyhatalom érdekeit, akkor az bajt jelent.
És vannak olyan helyek, valamint időpontok, ahol egy megosztott országban két nagyhatalom érdeke ütközik. Ilyenkor természetes, hogy az egyik politikai erő az egyik nagyhatalom kezéért nyúl, a másik a másikéért.
Ukrajna vezetése vett egy olyan irányt, ami Oroszország stratégiai érdekeivel szembemegy, cserébe viszont nagyon jól passzol az USA stratégiai érdekeibe. Az ukránok hülyék lennének ezért a lehetőségért nem nyúlni, az USA meg hülye lenne nem segíteni. Az oroszok ugyanezt csinálják a háttérben, csak a maguk politikai oldalával. Ez a feszültség pedig odáig vezetett, hogy polgárháború, majd háború lett belőle.
Szóval az USA vastagon benne van a helyzetben, ezt nem is titkolták egyetlen pillanatra sem. Viszont az ukrán szándék és kezdeményezés a kiindító.
Azt állítani, hogy az amerikaiak szervezték a felkelést olyan, mintha azt mondanánk, hogy az oroszok szervezték Castro felkelését Kubában. Nem ők csinálták, hanem az USA olyan rossz szomszéd volt, hogy egy Castro jellegű felkelőnek lett lehetősége és terepe arra, hogy leverje az USA által hivatalban tartott diktátort, a szovjetek meg éltek a lehetőséggel. Nincs új a nap alatt.
Persze hogy ők szervezték, érdekeik vannak ott. Az amerikai cégek már felvásárolták az egész országot, hülyék lennének otthagyni az oroszoknak. Az a szánalmas az egészben hogy úgy adják el ezt mintha önzetlen segítségnyújtás lenne, holott szó sincs ilyesmiről. Mindig, mindent érdekből tettek. Nézd meg a dombasz régió alatt milyen bányák vannak. Az kell az usának meg az orosznak is. Aki azt megszerzi az fog profitálni az elektromos autó bizniszből, mivel az aksikhoz létfontosságú elemek (lithium) találhatóak az ukrán földeken.
Szóval senki ne gondolna hogy az usa meg a kiskutyája a nato egyfajta felszabadító háborút támogat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!