Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Nem egészen értem, hogy...

Nem egészen értem, hogy milyen elv alapján alakult az a nemzeközi jog ki, hogy az első országnak kötelessége befogadni a menekülteket és ne menjenek tovább?

Figyelt kérdés
Az világos, hogy az elsőnek kötelező, de szerintem mindenkinek az lenne.

2023. máj. 10. 19:48
 1/6 anonim ***** válasza:
95%

A menekült az első biztonságos országig van veszélyben, mert ott már nem üldözi senki aki elől menekülnie kellene.

Így már érted?

Egyébként meg valamilyen rendszert létre kellett hozni, ami működőképes is. Ez olyan.

2023. máj. 10. 19:51
 2/6 anonim ***** válasza:
96%
Semmilyen törvény nem mondja ki, hogy ne menjenek tovább. Csak hogy addig menekült, amíg az első biztonságos országba nem ér.
2023. máj. 10. 19:57
 3/6 anonim ***** válasza:
66%
Úton van értünk a galaktikus felmentősereg, ne agyalj ilyeneken.
2023. máj. 10. 20:09
 4/6 anonim ***** válasza:
40%
Akkor fogadj be mindenkit a lakásodba. Sok sikert!
2023. máj. 10. 20:11
 5/6 A kérdező kommentje:
Miért kéne egy pont egy adott országnak szívnia amiatt, hogy mellette háború van? A menekültjog emberi jog, mindenkinek meg kéne adnia. Ez olyan, mint hogy nem tehet egy ember arról, hogy hova született, ezért találták ki az emberi jogokat. Ilyen alapon, mindenkinek kötelessége lenne.
2023. máj. 10. 21:33
 6/6 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező, én szeretnék beköltözni hozzád. Emberi jogom. Tarts el, én meg használom a vécéd, megkefélem a feleséged. Ha nem tetszik, embertelen náci vagy.
2023. máj. 10. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!