Általában Törökország az első civilizált ország, amit a menekültek érintenek. Miért nem lehet őket visszaküldeni oda azzal a jelszóval, hogy már az is maga a Paradicsom a Közel-Keleti országokhoz képest?
23.38
tudod humanitárius válság meg ilyenek... gondolom, ha nem akarunk menekülteket, mert már így is túl sokan vannak nálunk, akkor nem annyira tűnik logikusnak odaküldeni őket, ahol már százszor ennyiről gondoskodnak...
Úgy tudom Görögország és Bulgária sokakat visszaküld Törökországba, akiket elfognak a határon.
De sokakat nem fognak el, nyilvántartásba sem veszik őket és Szerbián keresztül érkeznek szabadon Magyarországra, aztán nálunk adják be a menekültkérelmet az EU-ban. Ez nagy terhet ró Magyarországra és az uniós szabályok szerint nekünk kell elszállásolni őket, nyugatról is visszatoloncolhatók hozzánk. Magyarország esetleg Szerbiába tudná visszatoloncolni őket, mivel nagyrészt az ottani határon fogják el őket, onnan érkeznek illegálisan.
00.39
ugyanazért amiert hozzank se lehet csak ugy visszatoloncolni öket. Vagy szerinted hány menekültet toloncoltak vissza pl tavaly Magyarországra nyugatrol?
Az első biztonságos országig számítanak menekültnek. Jó, legyen ez Törökország helyett mondjuk Bulgária vagy Görögország. Onnantól viszont illegális bevándorlók.
A schengeni övezetbe belépés csak útlevéllel és vízummal lehetséges. Szeretettel várunk mindenkit, aki így érkezik.
A vicc az, hogy az EU szerint már Görögország sem számít biztonságos országnak, így oda nem lehet őket (még) visszatoloncolni.
Keress rá, pár napja olvastam és én is meglepődtem. Ezek után nem csoda, ha nem paterolják őket vissza Törökországba, vagy Bulgáriába.
Először is van egy genfi egyezmény, aminek a feltételeit vállaltuk.
Másodszor a kormány kamuhisztije bejött, mindenki bevándolrózik, retteg, pedig sem számban, sem pénzben nem jelentenek valós terhet, és alapvető emberi kötelességünk segíteni az elesetteken. És még egyszer: nem, ez nem lenne erőn felüli segítség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!