Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha még mindig Donald Trump...

Ha még mindig Donald Trump lenne az amerikai elnök, akkor hogyan alakulna az orosz- ukrán háború? Egyáltalán kirobbant volna?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 15. 15:53
1 2 3 4 5 6
 41/51 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%
A baltiak és az ukránok közé egyenlőségjelet tenni az óriási csúsztatás.
2023. ápr. 16. 19:41
 42/51 anonim ***** válasza:
62%
Miféle "csúsztatás"meg "egyenlőségjel"? A baltiak geostratégiai helyzete az ukránoktól teljesen függetlenül reménytelen lenne ha ma nem lennének NATO tagok, ahogy Sztálin számára is könnyű préda voltak . Úgyhogy az álfelháborodás a NATO bővítésekkel kapcsolatban csak ugyanaz a komcsi béketáboros süketelés amit a hidegháború alatt toltak, mintha a szovjet megszállástól megszabaduló kelet-európai országoknak saját akaratukból nem is akartak volna belépni egy olyan katonai tömbbe ami reálisan megvédheti őket a soron következő orosz agressziótól.
2023. ápr. 16. 19:56
 43/51 Jeffrey Spender ***** válasza:
30%

A baltiak azok már időtlen idők, a középkor óta önálló államisággal, és etnikummal bírtak, addig ukránokról meg 1924 előtt nem is hallott senki. Az ukrán nemzetet pont Leninék kreálták, a lenini nemzetiségi politika alatt.

Mire jó ez az álfelháborodás / műháborodás, amit írogattok, az ukránok / keleti-európaiak évszázados elnyomása címszó alatt ? Mióta léteznek egyáltalán olyanok, hogy ukránok ?

Ez az évszázados elnyomás azért is vicces, mert kommunizmus az csak 1917 - 1991 között létezett, közben meg állandóan sírnak, hogy a szegény ős-ukránokat már 1791-ben is elnyomták.

A Cári Oroszországban, még 1917-ben is nem jegyeztek semmilyen ukránokat. Sokféle etnikumot ismertek, oroszokat, németeket, lengyeleket, zsidókat, és az ázsiaiakat, de ukránokat nem.

Meg egyáltalán, honnan származnak az oroszok ? Tudtommal Kijev az kazárok egyik jelentős városa volt, amit 1100 éve elhódítottak az oroszok. Dnyipró az Jekatyerinoszláv volt, Nagy Katalin nyomán. És Odesszát is Nagy Katalin alapította. Ezek orosz városok, nem ukránok.

Az ukránok 1994 és 2014 között nem akartak csatlakozni az EU-ba és a NATO-ba. És ahogy elnézem, többeknek sincs sok fogalma az EU és a NATO funkciójáról, hogy minden jött-ment szegény és a feltétleket nem teljesítő orszàgot felvennétek, automatikusan.

2023. ápr. 16. 21:11
 44/51 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

" Sztálin számára is könnyű préda voltak "

Sztálin az Hitlerrel közösen osztozkodott Kelet-Európán, ez is kimaradt az írásodból ...

2023. ápr. 16. 21:12
 45/51 anonim ***** válasza:
23%

Na és, ez valami érv-féle akar lenni a Baltikum NATO-hoz tartozása ellen?

2023. ápr. 16. 21:44
 46/51 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

Nem.

Ők tartozzanak ide, képesek megfelelni a jogállami, gazdasági, politikai kultúrabeli követelményeknek.

Tudom, a Hitler és Sztálin-féle osztozkodás csúnya, buta, és nem is jó rájuk hivatkozni, én maximálisan el is határolódok tőlük, csak korrigálni akartalak, hogy nem lehet mindent Sztálin megalomániájára fogni, nem ő rohanta le egyoldalúan a baltiakat, hanem a németek is az "én jobban tudok mindent (is)" hozzáállás, elvakult küldetéstudat jegyében rohanták le Észak-Európát, a baltiak is észak-európaiak.

2023. ápr. 16. 22:05
 47/51 anonim ***** válasza:
100%
40# amúgy ti megnézitek a másik oldalt is vagy csak a 444-et ctrl+c-tek?
2023. ápr. 17. 17:41
 48/51 anonim ***** válasza:
62%

Amúgy igen, emiatt csak ne aggódj. És amúgy elég jól tudok oroszul is, szóval képben vagyok az oroszok vagy az ukránok álláspontjával, a mérsékeltekkel és a folyton atomozó barmokéval is. És amúgy az átkosban jártam iskolába amikor a szovjet megszállást "Felszabadulás"-nak vagy épp "baráti segítségnyújtásnak" tanították, 56-ot meg ellenforadalomnak nevezték, tehát engem nem lehet átverni az újramelegített prop-dumákkal.

Szóval nem a 444-ről vagy más gagyi hírportálokról tájékozódom, mégis jó okát látom annak hogy sem én, sem Kelet-Európa (többsége) nem kér az oroszok "barátságából".

2023. ápr. 18. 11:26
 49/51 Jeffrey Spender ***** válasza:
30%

" És amúgy az átkosban jártam iskolába "

" tehát engem nem lehet átverni az újramelegített prop-dumákkal. "

" sem én, sem Kelet-Európa (többsége) nem kér az oroszok "barátságából".

Értem, hogy szar volt a szockó. A te egyéni problémád, hogy utálod az oroszokat. De én nem tudnék különbséget tenni az ukrán és az orosz között, úgy lennék vele, hagy öljék egymást, egyikért sem kár, nem pedig pártoskodni.

Az orosz - ukrán ellentéttel az a baj, hogy az ukránok még Nagy Katalin, Nagy Péter és Dosztojevszkij szobrát is leöntik vörös festékkel, vandalizálják, és döntögetik, a szóban forgó személyek ótvar komcsi szovjet szarok voltak ? Olyanok ellen hadakoznak gyepes vak utálattal, akik az 1700-as években éltek.

Másoknál meg az identitáslopás megy, pl. Nyikolaj Gogolt Mykola Hohollá nevezik át. Az ilyen szintű és érzelmű történelemújraíráshoz tapsol a nép.

2023. ápr. 18. 12:47
 50/51 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%
* hadd
2023. ápr. 18. 13:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!