Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az ENSZ Biztonsági Tanácsa...

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa miért szavazta le az Észak-Áramlat robbantás ügyében a kivizsgálást, ha annyira azt gondolják hogy Oroszország a tettes?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Nem ez lenne az ideális alkalom hogy a kivizsgálás rámutasson arra hogy a saját vezetéküket robbantották fel az oroszok?

Eléggé beszédes a nagy kussolás mellett ez a hír is, hogy ki lehetett.

#ENSZ #eszak aramlat
2023. márc. 29. 12:24
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

Pedig letérsz, mert eleve a kérdés az hogy miért szavazták le?

Te jöttél azzal hogy ruszki propaganda hogy USA volt, és nem érdeke az USAnak, de mikor kérdem Biden elmondta hogy megoldják hogy elintézik és mire gondolhatott, jössz azzal hogy ki támadott kit. Terelsz.

Na ez aztán logika. Ha pl porig ég valaki háza sebaj, legalább nem kell fizetned a számlákat, így spórolsz, milyen igaz 😅

2023. ápr. 9. 23:07
 32/39 Alex Fly ***** válasza:

@31: na ebből egy szó sem igaz.

Mint írtam, jelenleg is folynak a vizsgálatok -nem szükséges hozzá a BT. Mindenféle szavazás nélkül is vizsgálják az ügyet, miért kellene bevonni egy olyan szervezetet, amelynek nem ez a profilja?

Mint ahogyan azt sem én találtam ki, hogy a ruszki propaganda az Egyesült Államokat vádolja vele -te magad is ezt híreszteled...

Az pedig, hogy ki támadott kit... Szerinted az U.S.A. támadta meg az oroszokat -méghozzá oly módon, hogy abból nekik semmi előnyük nem származik; a ruszkiknak ellenben annál több...

Itt aki terel, az egyedül te vagy: ha valami nem illik bele az elképzeléseidbe, azt simán letagadod.

DE lásd, kivel van dolgod: írj egy elfogadható érvet arra, hogy az Egyesült Államok miért is hajtott végre egy ilyen bonyolult, mindenki elől titkolt katonai műveletet egy, a tenger mélyén rohadó cső ellen, amelyen az elkészülte óta egyetlen csepp gáz sem ment keresztül és belátható időn belül nem is tervezték a használatbavételét?

2023. ápr. 9. 23:46
 33/39 A kérdező kommentje:

Ha nem profilja, akkor minek hoztak a BT-ben határozattervezetet?

Te is ruszki propagandának említed a robbantást.

Hogy ki támadott kit te hoztad fel. Sehol nem írtam hogy az usa megtámadta az oroszokat. Az hogy valaki felrobbantotta valakinek a tulajdonát én nem nevezném támadásnak.

Érvnek, HA az usa volt: tavaly ősszel a németek izgultak azon hogy lesz-e elegendő gázuk fenntartani az ipart, stb. még szóba jött hogy használatba veszik. Na hogy eszükbe se jusson, megtették. Mondhatni egy cselekedetnek hogy éket verjen a német-orosz viszonyon, ami megerősíti az usa-eu viszonyt.

Hogy lássam kivel van dolgom, akkor magyarázd már meg amit Biden mondott, a korábban linkelt videóban, mire gondolt a "véget vetünk neki" mondatnak?

De még mindig kérdés: Nem lenne már ideje hogy a kivizsgálják, rámutasson arra hogy ki a tettes?

2023. ápr. 10. 00:14
 34/39 Alex Fly ***** válasza:

@33: Akkor még mindig nem fogtad fel: nem a robbantás a ruszki propaganda, hanem hogy a jelenleg is folyó nyomozás eredményétől függetlenül és a józan ész ellenére minden alap nélkül rögtön kikiáltották felelősnek az Egyesült Államokat.

Hogy ki támadott kit, azt nem én hoztam fel; pont az említett propaganda szól arról, hogy az U.S.A. támadott volna meg egy orosz létesítményt. Hogy te nem nevezed támadásnak azt, ha egy idegen hatalom katonai erőszakot alkalmazva felrobbantja a tulajdonodat, az a te dolgod. Ebben az esetben viszont akkor mi is a probléma?

Az érved pedig nem állja meg a helyét: a németek valóban aggódtak a gázellátásuk miatt, pontosabban hogy az orosz import nélkül hogyan tudják ezt biztosítani -de ennek semmi köze ahhoz a vezetékhez, amely erre tökéletesen alkalmatlan és egyetlen percig sem volt használatban. A használatbavételéről pedig szó sem volt: egyrészt azzal nem függetlenedtek volna az orosz gáztól, másrészt ott van a leállított Északi Áramlat 1., amelyen sokkal egyszerűbben és hamarabb újraindíthatták volna a szállítást, mint egy teljesen új rendszeren. Eszük ágában nem volt használatba ve3nni; ezért teljesen felesleges lett volna bármiféle szabotázs. És semmiféle éket nem tudtak volna verni az oroszok által tönkretett orosz-német viszonyon -ellenben az amerikai-német (és az amerikai-EU) viszonynak hatalmas kárt okoztak volna vele.

Azon pedig nem értem, mit kell magyarázni, amit Biden mondott: ha Németország Ukrajna megtámadása esetén szankcionálja Oroszországot és nem vesz tőlük több gázt, akkor minden segítséget megad ahhoz, hogy függetlenedhessen a ruszki gáztól -ahogyan ez meg is történt (itt ugye az ÉÁ1-es vezetéken érkező gázról van szó). És a "véget vetünk neki" pontosan arra utal, amit mondott: véget vetnek az oroszoktól való függőségnek. Ennek semmi köze egy üres cső elleni katonai akcióhoz...

Ami szerinted még mindig kérdés, az pedig a valóságban nem az: most is folyik a nyomozás és vizsgálják, ki lehetett a tettes, szóval a kérdésed teljesen értelmetlen.

2023. ápr. 10. 11:01
 35/39 A kérdező kommentje:

Az is egy propaganda hogy amerikának nem érdeke. Németeknek érdeke hogy a VW meg a BASF Amerikába költözhet?

Minek építenek fél Európán keresztül csövet ha aztán meg nem használják?...

Ha szankciók miatt nem vesz gázt, akkor miért kellett felrobbantani?

Ha a cső üres volt, akkor miért volt a víz olyan zavaros napokig?

A véget vetünk nekiről: szó szerint azt mondja hogy: ...tankok és csapatok átkelnek Ukrajna határán megint, nem lesz többé Nordstream 2, véget vetünk neki. Nem a függőségről beszélnek, hanem magáról a csőről.

Nem azt kérdeztem miért nem folyik nyomozás, hanem miért szavazták le?

2023. ápr. 10. 13:55
 36/39 Alex Fly ***** válasza:

@35: Te kevered a propagandát a tényekkel. Az, hogy kinek mik az érdekei, nem propaganda.

A csövet pedig azért építették a ruszkik, mert arról volt szó, hogy növelik az európai gázexportot -de ugye ez nem így történt, így csak ott állt kihasználatlanul. Hogy miért kellett felrobbantani, azt kérdezd attól, aki tette -mindenesetre nagy jót tett vele a muszkáknak. Hogy mitől volt a víz zavaros, arról fogalmam sincs. Talán a ruszkikat kellene megkérdezni, mi volt abban a csőben...

És ha egyszer amúgy is folyik a nyomozás, akkor mégis mi a jó kénkőszagú füstölgő nitroglicerint kellene még szavazni rajta?

2023. ápr. 10. 17:21
 37/39 A kérdező kommentje:

De ez egy német-orosz közös projekt volt gázexportról, azzal hogy már nincs, nem csak a "muszkáknak" tettek rosszat, német tulajdon is volt egyben.

És mi jó ebben az oroszoknak?

Nem volt nagy hangja a hírekben de volt hogy a zavarosság a kiáramló gáz volt és említették hogy kisebb mértékben környezetszennyezés is volt.

Látom Biden szavait már nem sikerült megmagyarázni, inkább meg se említetted.

"És ha egyszer amúgy is folyik a nyomozás, akkor mégis mi a jó kénkőszagú füstölgő nitroglicerint kellene még szavazni rajta?" kérdezd meg az ENSZ BT tagokat. Én kérdésem az volt miért szavazták le.

2023. ápr. 10. 17:32
 38/39 Alex Fly ***** válasza:

@37: német-orosz projektnek indult, de a németek kiszálltak belőle; mire elkészült, 100%-ban orosz tulajdonban volt.

Biden pedig nem azt mondta, amit itt a szájába adsz: az általad linkelt videón te is meghallgathatod...

2023. ápr. 10. 17:37
 39/39 A kérdező kommentje:
35.-ben leírtam mit mondott. De akkor te mit értettél?
2023. ápr. 10. 18:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!