Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért akarná elfoglalni...

Miért akarná elfoglalni Putyin egész Kelet-Európát?

Figyelt kérdés
Sok olyat olvastam, hogy ha hagyjuk Oroszországnak elfoglalni azokat a területeket amire igényt tart Ukrajnában, akkor nem fog ám megállni hanem következnek a románok, lengyelek meg mi is. Mire alapozzák ezek az emberek ezt a kijelentést? Mi oka lenne rá ilyet tenni? Nincs itt akkora orosz kisebbség hogy ilyen lépést tegyen.

2023. febr. 25. 18:31
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
20: Figyelj, te putrizol egy országot mert nincs olyan "jólét" mint a fejlett országokban. Ez a te véleményed, neked ez felel meg, ezek az igényeid. Én meg azt mondom, inkább legyen egy ország szegényebb, elmaradottabb a nyugattól, mint hogy azokat a mocskos ideológiákat nyomkodják le a torkunkon a kényelemért cserébe. Köszönöm nem. És hidd el, nem vagyok így egyedül.
2023. febr. 26. 19:07
 22/29 anonim ***** válasza:

"Én meg azt mondom, inkább legyen egy ország szegényebb, elmaradottabb a nyugattól, mint hogy azokat a mocskos ideológiákat nyomkodják le a torkunkon a kényelemért cserébe. Köszönöm nem."

És itt a hiba az érvelésedben. Te - gyanítom nulla nyugati tapasztalattal - mondod azt, hogy inkább választod a szegényebb, elmaradottabb országot, mint egy fejlettet mert ott nincsenek ilyen mocskos ideológiák.

Az azért hiba, mert az általad is prenzentál listán lakóknak NEM volt szabad választásuk. Az észak-koreaiak NEM választották a diktatúrát, ahogy listán szereplő többi elmaradott ország sem. A listádon szereplő elmaradott országok jelentős részében valamilyen egyoldalú elnyomás van/volt ez okozza az elmaradottságot.

A fejlettlenebb országokban is van mocskos ideológia, csak amíg itt a hanyatló nyugaton VAN lehetőséged választani hogy téged ez érdekel vagy simán figyelmen kívül hagyod ( mint pl én a folyamatos woke,lmbtq meg többi baromságot ), addig Iránban neked kuss van, NINCS választásod. Ahogy Észak-Koreában is vagy anno(részben most is ) Kínában, a Szovjetunióban és még sorolhatnánk. Nálunk is volt mocskos ideológia 1989 előtt és még fel sem szólalhattál ellene, ahogy jelenleg Oroszországban sem teheted, mert jobb esetben verés rosszabb esetben börtön jár érte.

Na itt a hiba az érvelésedben. :)

De ha neked az jobban megfelel, akkor mit keresel még mindig a retkes EUban? Innen szabadon, kedved szerint távozhatsz ( jelenleg oroszországból pl nem ) és letelepedhetsz Kambodzsában ha úgy tartja kedved. A lehetőség adogg számodra is, az hogy még mindig itt szájkaratézol a rendszer ellen az számomra annyit jelent, hogy annyira mégsem rossz ez számodra, hogy lelépj innen valami fejletlen, "ideológiamentes" országba.

De miért van az, hogy Putyin családja nyugaton van? Kim Dzsong-Un Svájcban tanult? Az orosz oligarchák jelentős része nyugatra lépett le, meg úgy mindenki akinek VAN LEHETŐSÉGE a választásra az "ideológiailag szabad, de fejletletlen" országokból ebbe az ideológiai fertőbe tart? Hmm?

2023. febr. 26. 20:04
 23/29 anonim ***** válasza:

"A fejlettlenebb országokban is van mocskos ideológia, amíg itt a hanyatló nyugaton VAN lehetőséged választani hogy téged ez érdekel vagy simán figyelmen kívül hagyod"

hát azért lehet hallani arról hogy ha valaki nem ért egyet, netán felszólal egy ilyen ellen azt kiközösítik, kinézik... =) akkor az ilyennek volt választása igaz, csak szarul járt.

2023. febr. 26. 20:43
 24/29 anonim ***** válasza:
Azt az opciót valóban nem vettem figyelembe, hogy szembe mehetsz a hatalommal ha vállalod a novicsokot az alsógatyádba :D :D
2023. febr. 26. 21:23
 25/29 anonim ***** válasza:
amit a 23. válaszban írtam azt nyugaton történt
2023. febr. 26. 21:41
 26/29 anonim ***** válasza:
Amit én az pedig a keleten. Melyik a fájdalmasabb?
2023. febr. 26. 22:03
 27/29 anonim ***** válasza:
Nekem meg van tapasztalatom nyugattal kapcsolatban is, de ezért is bántanak. Na ugye, te is nyugaton euróban keresel...maradj itthon ha Orbánista vagy, vagy menj Oroszországba...Utálom, hogy azért mert magyar vagyok, soha nem fogok zsírosabb állást kapni, mindig alacsonyabb leszel diplomával is. Vállalkozni gyökerek nélkül meg nehéz, lehet, csak nem olyan könnyű, mintha a szülők is itt élnének és lehetne közösen lakni átmenetileg, úgy indítani, nem mindent egyedül. Ha mostani mércével netto 400.000 Ft bevételem lenne otthon(itt ennél is több van), hazamennék. Nem tudom tisztában vagytok, hogy Moszkvában 1600EUR az átlagbér, rezsi meg olcsóbb a magyarhoz viszonyítva? Nézzük mondjuk Ausztriát, 2-3000EUR fizuk, de azért Burgenlandban van 1600-as Bila eladói állás. Az élet több, mint 1000 Eur. Talán ott lehet moszkvai életminőség. De 1000 eur Magyarországon, 380-400.000ft is egészen más lenne, ha vidéken költheti el az ember. Londoniaknak nem marad 50.000Ft-nyi sem, amit félre lehet tenni. Unom az amerikai szarokat is. Ha végre Orbán nem a zsebét tömné csak, hanem a magyar rabszolgáinak is jutna kínai-orosz-török bizniszekből, jó lenne.
2023. febr. 27. 00:24
 28/29 MolotovPunk ***** válasza:
100%
Először is az oroszoknak mindig is fájt a foga Kelet Európára, ezt a történelem is igazolta és különösebben magyarázni sem kell miért! Sokan pedig úgy látják, hogy Magyarországnak nagyon is jó ha köztünk meg az oroszok között van egy független Ukrajna. Mellesleg Magyarországon is otthon voltak több mint 40 évig, meg is látszik a kulturális következménye a mai napig! Ha ruszkik kihúztak volna 56-ban végleg, akkor Magyarország nagyjából ma Ausztria szintjén lenne. Értelmes embernek nem hiányzik az elnyomó ruszki rendszer.
2023. febr. 27. 14:49
 29/29 A kérdező kommentje:
Én már azon is agyaltam, hogy ha a szellemi oldalát nézzük a szovjet uralomnak, akkor lehet hogy még jól is jöttünk ki az egészből. Mert ha 45-ben szintén amerikai fennhatóság alá került volna az ország, akkor itt is hódított volna a hippi mozgalom, new age, és a többi szarság ami a 60-as, 70-es években tombolt. Szóval ebből a szempontból nagyon jó hogy az ország nagyobb része konzervatív gondolkodású maradt. Cserébe gazdaságilag elvagyunk maradva a többiektől. De mindenki döntse el magában, hogy melyik a szimpatikusabb nézőpont. Persze volt rengeteg negatív hatása is a szovjet megszállásnak, most nem mentegetni akarom őket.
2023. febr. 27. 23:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!