Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Japán mennyire militarizált...

Japán mennyire militarizált manapság?

Figyelt kérdés

Elemzőműsorban hallottam meglepetten, hogy a japánok, meg a britek katonai szövetség megkötésére készülnek, illetve talán már meg is egyeztek, eddig úgy tudtam, hogy a 2. világháború óta Japán, nem különösen folytat aktív katonapolitikát, talán az erős Kína, meg az orosz háború miatt fegyverkeznek immár ők is, mert olyasmit hallottam, hogy katonai kontingenseket is állomásoztatnak egymás országában.

Erről tud többet valaki?

2023. jan. 15. 05:26
 1/2 Barnabas333 ***** válasza:
100%
Ezt nem tudom, de a 10legerősebb hadseregben benne vannak a világon.
2023. jan. 15. 05:48
 2/2 anonim ***** válasza:

Japán eddig nagyon nem foglalkozott a katonasággal. Arányosan tán a GDP 1%-át sem fordították a katonaságra, ami elég alacsony (Usa 3.5%, NATO országok 2% minimum, aki nem érte el, annak el kell érnie, pl Németo. 1.5%). Viszont most mindent módosítottak, amit lehetett, kemény fegyverkezésbe kezdtek és módosították a törvényt, hogy nem az országot ért támadás esetén is megtámadhatnak mást, vagy megelőző csapát mérhetnek bárkire, akkor is, ha nem az ő országukat fenyegetik.

Nyilván a mai helyzetben ez nem is csoda, mindenki fél mindenkitől. Mindenki fegyverkezik, még mi is, hiszen ha te fegyverkezel, akkor én sem maradhatok le.

De sokkal érdekesebb számunkra a lengyel haderő, akik katonai szuperhatalmat építenek és a GDP 5%-át akarjak a haderőre fordítani, és most fognak venni majdnem 400 Abrams amerikai tankot! Konkrétan Németországban harmad annyi tank lesz, mint náluk, egész Nyugat-EU-nak nem lesz annyi harckocsija, mint nekik. Szóval a lengyelek nem viccelnek.

2023. jan. 15. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!