Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Fognak változni az európai...

Fognak változni az európai határok a következő ötven évben? Hol?

Figyelt kérdés
2010. okt. 2. 18:29
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
71%

"Az osztrákok egymagukban levernének minket!"

Aligha hinném. Jártam Bécsben konferencián. Nekik is ugyanaz a problémájuk, mint nekünk. Szinte semmi hadseregük nincs.

De ha megtámadnák őket, valószínűleg az egész NATO mögéjük állna. Pláne mivel semleges ország. És a semlegességet nem csak úgy arcra osztogatják. Azt garantálni is kell. Tehát állnia kell mögötte egy olyan országnak, amelyik meg is tudja védeni.

"És ezt Európa hagyná? Honnan tartanád fenn az ipart? És a háború alatti drasztikus életszinvonalcsökkenés miatti lázadásokkal mit csinálsz?

Túl sok stratégiai játékkal játszottál!!! Ha Magyarország valami csoda folytán elérné "CSAK" a spanyol színvonalat, akkor sem tudná ezt megtenni."

Ez teljesen korrekt.

Örülök, hogy van egy normálisan gondolkodó ember is a körünkben.

2010. okt. 2. 22:11
 12/27 anonim ***** válasza:
77%

A jelenlegi Nagy-Szlovákia a történelem furcsa véletleneinek köszönheti létezését, ám aligha fog örökké fennmaradni a jelenlegi határai között. Nem katonai visszafoglalásra kell itt gondolni természetesen. Egyszerűen az fog történni, hogy a dél-szlovákiai magyarlakta területek szép lassan újra vissza fognak integrálódni az anyaországba, előbb kulturális és gazdasági, később pedig politikai síkon is. Meggyőződésem, hogy Magyarország, ha lassan is, de újra növekedési pályára fog állni a következő évtizedekben, és megint a Kárpát-medence természetes központjaként fog funkcionálni, a régió igazi motorja és fővárosa pedig Budapest lesz. Ezzel szemben Szlovákia hanyatló pályára állt.

A szlovákoknak ráadásul egy a magyarkérdésnél sokkal súlyosabb etnikai konfliktussal is szembe kell nézniük: a kelet-szlovákiai járásokban szédületes tempóban szaporodó cigányság problémájával. Ez idővel polgárháborúhoz is vezethet, és azzal fenyeget, hogy Kelet-Szlovákia bizonyos járásai egyszerűen kikerülnek Pozsony fennhatósága alól (Koszovó 2).

Románia ma stabilnak tűnik, de ne feledjük el, hogy Oroszország idővel le fogja nyelni Ukrajnát, Moszkva pedig Moldova miatt mindig is éles konfliktusban állt Bukaresttel. Lehet, hogy az oroszok egyszer szétdobják Romániát darabjaira, ebben az esetben meg nekünk is juthat belőle valami.

Az Észak-Bácska magyar többségű községeinek visszatérése, vagy a Vajdaság önállósodása szintén benne van a jövő lehetséges forgatókönyvei között.

Horvátországgal kár számolni, értelme sem lenne. Örülnek a függetlenségüknek, minek akarnának egyesülni velünk?

2010. okt. 2. 22:30
 13/27 anonim ***** válasza:
79%

"Egyszerűen az fog történni, hogy a dél-szlovákiai magyarlakta területek szép lassan újra vissza fognak integrálódni az anyaországba, előbb kulturális és gazdasági, később pedig politikai síkon is. Meggyőződésem, hogy Magyarország, ha lassan is, de újra növekedési pályára fog állni a következő évtizedekben, és megint a Kárpát-medence természetes központjaként fog funkcionálni, a régió igazi motorja és fővárosa pedig Budapest lesz. Ezzel szemben Szlovákia hanyatló pályára állt."

Adja az ég!

Én is nagyon reménykedem ebben. Bár így még sosem gondoltam végig.

"A szlovákoknak ráadásul egy a magyarkérdésnél sokkal súlyosabb etnikai konfliktussal is szembe kell nézniük: a kelet-szlovákiai járásokban szédületes tempóban szaporodó cigányság problémájával. Ez idővel polgárháborúhoz is vezethet, és azzal fenyeget, hogy Kelet-Szlovákia bizonyos járásai egyszerűen kikerülnek Pozsony fennhatósága alól (Koszovó 2)."

Ezt azért én már túlzott paranoiának tartom.

Akkor Szabolcs lesz Koszovó 3? Mert ott is rohamosan szaporodnak a cigányok.

A cigányoknak nincsenek szeparatista törekvéseik. Ők hülyék lennének saját államot követelni. Soha nem is volt nekik, és szerintem, ha rajtuk múlik, nem is lesz soha.

"Románia ma stabilnak tűnik, de ne feledjük el, hogy Oroszország idővel le fogja nyelni Ukrajnát, Moszkva pedig Moldova miatt mindig is éles konfliktusban állt Bukaresttel. Lehet, hogy az oroszok egyszer szétdobják Romániát darabjaira, ebben az esetben meg nekünk is juthat belőle valami."

Ésszerű a logikád és akár be is következhet, de én nem építenék erre. Legalábbis most még nem.

A Vajdasággal kapcsolatban én nem lennék ennyire optimista. Nem ismerem az ottani közhangulatot, de a magyarság száma kimutathatóan fogy arrafelé. És sokkal gyorsabban, mint Dél-Szlovákiában, vagy Erdélyben. Arra szerintem már keresztet vethetünk. Hacsak a helyi szerbek és más etnikumok nem választják inkább Magyarországot Szerbia helyett, ami a gazdasági potenciált nézve logikus lenne.

Horvátország tekintetében egy szoros együttműködést, valamilyen szintű uniót reálisnak tartok, de egyesülést, ha a horvátoknak van beleszólásuk, akkor egyhamar (a következő évszázadokban) nem. Legfeljebb úgy, ha ők is belépnek az EUba és az EU Európai Egyesült Államokká alakul.

2010. okt. 2. 22:45
 14/27 anonim ***** válasza:
69%

"A cigányoknak nincsenek szeparatista törekvéseik. Ők hülyék lennének saját államot követelni. "

Persze, igaz, de én sem úgy értettem, hogy a cigányok majd önálló államot kiáltanak ki. Csak egyszerűen a szlovák állam nem fogja tudni érvényesíteni a fennhatóságát azokon a részeken, maximum erőszakkal. Abból meg már állandó polgárháború lesz. Ott sokkal súlyosabb a helyzet, mint nálunk (pedig az sem semmi, ami itt van), már most falakkal védekeznek a cigányok ellen több kelet-szlovákiai településen is, de pár éve már mentek a fosztogatások is, amikor a segélyezésüket meg próbálták nyirbálni.

2010. okt. 3. 00:03
 15/27 anonim ***** válasza:

Remélhetőleg a magyar határok legelőször :)

Az oroszokról sem hittük, hogy kimennek valaha, és nem is kellett sokat várni. Remélem, a magyar-magyar határok 50 évnél előbb eltűnnek végleg!

2010. okt. 4. 10:39
 16/27 anonim ***** válasza:
Nem kell harcolni, sem küzdeni. Csak meg kell tartani önmagunkat. Az idő végül mindig visszaállítja a normális, természetes helyzetet.Magyarország határai a magyar határra fognak kerülni, és Írorzság az íreké lesz, még azis lehet , hogy Baszkföld is önálló lesz. A történelem automatikusan elvégzi a saját küldetését. Én szívesen egyesülök a horvátokkal :) meg a lengyelekkel.
2010. okt. 4. 10:43
 17/27 anonim ***** válasza:

ma 10:43

"Én szívesen egyesülök a horvátokkal :) meg a lengyelekkel."

Az lehet, de egy lengyel-magyar-horvát szövetségi államban ki hozná a döntéseket? A 4,5 millió horvát, az alig 10 millió magyar vagy a 38 millió lengyel? Segítek! A szövetségi állam 19,04%-át tennék ki a magyarok.

2010. okt. 4. 10:53
 18/27 anonim ***** válasza:

nincs bajom a kisebbségi helyzettel :)

10:43

19%

2010. okt. 4. 11:06
 19/27 anonim ***** válasza:
Miért, most Európában hány % vagyok?
2010. okt. 4. 11:07
 20/27 anonim ***** válasza:
Igen, de egy szövetségi államban ők döntenének helyettünk.
2010. okt. 4. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!