Találkoztatok már a hungarofóbiával Európában? Nem inkább arról van szó, hogy csak Orbánt utálják, mint $z@rt?
54 : most ismerted el, hogy mindkét nyelv baromi nehéz. Arra szoktál gondolni, hogy 100 éve kényszeritik a magyarokat arra, hogy megtanulják a cirill betűs abc-t és a magyartól idegen szláv nyelveket ?
Ha elvetted volna feleségül, mi lett volna ? ő tanult volna meg nagy nehézségek árán magyarul vagy te szlovákul ? A szavaidból azért úgy veszem ki, annyira azért nem volt jó , hogy hajlandó letlél volna szlovákul megtanulni miatta és szlovák közegben leélni az életed.
Ez a "volt egy szlovák barátnőm"-szerű érvelés olyan, mint azzal érvelni, hogy jártam már a török riviérán és ebből következtettem ki, hogy Törökország egy csodás demokrácia.
Én nem vagyok turbó, csak normális az értékrendem.
Arra, hogy volt már szlovák barátnőd, azt tudom mondani, mi meg többöszr fogadtunk be ukránokat (a 90-es években az árviz idején is hetekig voltak nálunk ukránok). Ettől még tisztában vagyok az átlag ukrán mentalitással és az ukrán politikával.
Persze, hogy akit nem érint egy probléma, az leszarja.
45, " sajnos erre van igény Magyarországon egy aktív, alacsony szellemi képességű rétegben. "
Ok, majd átadom a 97 %-ban Fideszre szavazó egy- vagy többdiplomás értelmiségi ismerőseimnek, hogy szerinted ők az alacsony szellemi képességű réteg.
#55 lol "elvtárs" egyre égőbb vagy 🤣 szerbeken kívül csak az ukránok, meg a szovjetek (akiket ugye most imádtok) írnak cirill betűkkel, de már a szerbek is kifelé vezetik.
Szóval a szlovákok milyen cirill betűk megtanulására kényszerítik a szegény elnyomott magyarokat? 😆
Török riviéra is nagyon be akart mint a 97%-os "konzultációs eredmény".
Az megvan, hogy ugyanarra válaszolod ugyanazt kisebb nagyobb szünetekkel? 😁
Aztán miért tanult volna meg a csaj miatt egy másik nyelvet amit nem tud semmire se használni, és miért költözött volna oda?
Egy csaj miatt csak akkor csinál az ember jelentős változtatásokat hogyha már tényleg nagyon komoly, és tudható hogy hosszú jövője van a kapcsolatnak. Ha lenne tapasztalatod kapcsolatokban akkor tudnád.
https://www.youtube.com/watch?v=LM-LrP1J3OM&t=800s
Néhány éves videó Szerbiábról, Morvai Krisztina épp azon volt kiakadva, hogy cirill betűkkel van kiirva egy magyar biró neve az ajtóra.
Kárpátaljai magyarok is vannak, akiknek magyar a vezeték- és keresztnevük, mégis cirill betűkkel van a nevük facebookon megadva.
Ennyit erről.
Tájékozódni nem szoktatok, csak ugatni, acsarkodni.
Nem vágom, mi köze van Orbánnak Rákosihoz és a kommunistákhoz.
Történelem érettségi elégtelen se lenne.
Amikor olyan tipusú agressziv, dühöngő , bunkó ellenzéki keménymagba tartozó kommentelőket látok a facebookon, mint 59-60, mindegyikről kiderül a profiljára kattintva, hogy melós.
Nem találkoztam még diplomás ellenzéki keménymagossal. A primitiv stilusukon is látszik a diploma hiánya.
Nyilván azért támadják ezzel azokat, akik nem ellenzékiek és a Fideszre szavaznak, mert csipi a búrájukat, hogy semmire nem vitték az életben. Mindenki magából indul ki, amikor msát támad.
"Szlovákiában nagyon sokat járok, Szlovénia, erdély, bosznia, montenegro,szerbia is volt, sehol sem éreztem magyar ellenességet, maximum a narancsbolsi fidesz kormány ellenességet"
Azt se tudják, mi az, hogy Fidesz. Te talán ismered a román, szlovák, bosnyák parlamenti pártokat ?
Hogy tudnak ezen a fórumon ekkorákat hazudni egyesek ?
Minden kisantant utódállam – elsősorban a magyar parasztság földjeiből – nagyszabású földreformokat hajtott végre, melynek során a magyar és német parasztság semmit sem kapott. Gyakori volt a teljes vagyonelkobzás. A trianoni békeszerződés expressis verbis kimondja, hogy az optánsok a földbirtokukat megtarthatják. (Az optálás itt két lehetséges állampolgárság közti szabad választást jelent.) Ezt a szabályt egyetlen kisantantállam sem tartotta be
A legsérelmesebb módon Románia járt el, ahol törvény rögzítette, hogy amelyik földbirtokos akár csak egy napra is elhagyta az országot 1918. december 1. és 1921. március 23-a között, annak minden földbirtoka kisajátítandó, még akkor is, ha egyébként a román állampolgárságot választotta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!