Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Találkoztatok már a hungarofób...

Találkoztatok már a hungarofóbiával Európában? Nem inkább arról van szó, hogy csak Orbánt utálják, mint $z@rt?

Figyelt kérdés
Teszem hozzá jogosan, mert ilyen kettős mércével, cinizmussal rendelkező személy, aki először a gazdája szájába beleköp, majd utána onnan kér enni és beépített ügynökként tevékenykedik, elárulva ezzel a szövetségeseit lehet is utálni.

2023. jan. 2. 15:44
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
71%

"Én mondjuk Szlovákiában nem merek magyarul megszólalni, ez azért sokat elárul xdd"

Szerintem ezzel kéne foglalkozni, hogy miért hagyja a világ, hogy el legyenek nyomva a magyarok a szomszédban. Nem azzal villogni, hogy szoktál ott motorozni és semmi problémát nem tapasztaltál.

Én is járok a török riviérára, én se tapasztalom olyankor , hogy bármi gond lenne. Ez semmit nem jelent. Ukrajnában se tapasztaltam volna turistaként a háború előtt, hogy bárkit elnyomnának. Oroszországban se tapasztaltam volna turistaként, hogy Putyin valakit le fog támadni és gáz van.

2023. jan. 14. 13:36
 42/62 anonim ***** válasza:
85%

Érdekes, hogy Rákosira hivatkozol,mint aki bántotta a németeket.

A kedves csehszlovákok keményen irtották ám őket is ,nem csak a magyarokat :

[link]

2023. jan. 14. 14:01
 43/62 anonim ***** válasza:
12%

#41 hát sajnos ezek a tények, orbán de jobban hasonlít rákosihoz. Csak az EU az ami meggátolja hogy ne váljon teljesen olyanná. Ahogy valaki mondta, "kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna" ;)

De sajnos erre van igény Magyarországon egy aktív, alacsony szellemi képességű rétegben. Ez a réteg erős átfedésben van az áldozatmentalitásúakkal, akik szerint mindig más a hibás, és őket mindig elnyomják, ők sohasem hibásak semmiért...

Ezeket meg is írták már régi íróink:

[link]

[link]

"Szerintem ezzel kéne foglalkozni, hogy miért hagyja a világ, hogy el legyenek nyomva a magyarok a szomszédban."

Nem beszélt elnyomásról a szlovákiai magyar ismerősöm, sőt igazából egész jól él, gyára van a családjuknak ott, bár van lakása Budapesten is, de nem gondolt arra hogy véglegesen ide költözzön a nagy elnyomásban 😆

Valahogy a Dunaszerdahelyen élő rokonok sem akartak ideköltözni a kilencvenes évek elején, ahol amúgy mindenki tud magyarul, máig, vendéglátó egységekben alapból úgy köszönnek.

Ja meg a motorozáshoz hozzátéve: A kajáldák 80%-ban, még messzebb is a határtól, van magyar étlap, vagy ugyanazon az étlapon szlovákul és magyarul, vagy amikor meghallják hogy magyarok vagyunk akkor a magyar nyelvű étlapot hozzák, bár a felszolgálók nem beszélnek magyarul.

2023. jan. 14. 14:20
 44/62 anonim ***** válasza:
70%

Hú, ezzel most jól megmagyaráztad,hogy a határmenti , magyartöbbségű Dunaszerdahelyen a profit érdekében (és nem másért) magyar étlapról tudsz kaját rendelni.

A rokonaidnak nem is kel elköltöznie, épp az a "szép" Trianon szomorú történetében, hogy nem szaladt szét a magyvilágba minden magyar, hanem azóta is kitartanak.

Igaz, a lakását, amiért egy életet ledolgozott, nem is szivesen hagyná ott senki.

Bocs, de ilyen kiragadott kis hétköznapi példákkal valahogy nem fogsz meggyőzni senkit arról, hogy milyen jó dolga van a magyaroknak Szlovákiában 100 éve.

Nem is értem, ha ennyire jó ott, a sok csonkaországi magyar miért nem vett magának házat, téli pihenőházat a szlovákoknál Trianon után. Biztos hatalmas szeretettel várták volna őket a kedves, vendégzerető szlovákok :))

2023. jan. 14. 14:27
 45/62 anonim ***** válasza:
67%
45, az ismerőseim, akik Fidesz -szavazók, 97 %-ban diplomás emberek.
2023. jan. 14. 14:27
 46/62 anonim ***** válasza:
69%

Tényleg, ha ennyire jó Szlovákiában, miért nincs tömeges vándorlás arrafelé ? Miért nem költöznek át a demokrácia fellegvárába, Szlovákiába magyarok tömegesen ?

A dunaszerdahelyi rokonaid büszkék voltak a soviniszta náci miniszerelnökükre, amikor nem engedte Sólyom Lászlónak, hogy belépjen az országba ?

Toroczkai László országból való kitiltását lehozta a szlovák média ? Vagy inkább elsunnyogják ezeket a szlovákok elől ?

A Malina Hedvig ügyről láttam egy videót, azok után ,hogy hazugságnak bélyegezték a megverését, még államilag fel is jelentették hamis tanúzásért, aztán a szlovák tévé leadta, hogy nem is történt meg a verés, csak hazugság volt.

Picit kinos, hogy a 21. században egy igazi "demokrata",a gazasági növekedése és politikája miatt Eu szinten "csodált" országban letagadják, ha megvernek egy magyart.

A dunaszerdahelyi rokonaid Jan SLotára is büszkék ?

És örömmel érettségiznek a családban a gyerekeik történelemből, amikor arról tanulnak, hogy Trianon egy dicső ünnep,mert megszabadulhattak végre Magyarországtól ?

2023. jan. 14. 14:33
 47/62 anonim ***** válasza:
69%

Keress rá Zuzana Falathova (Falath Zsuzsanna) cikkeire, irásaira. Eljött Szlovákiából Magyarországra.

Arról szokott irni, hogy milyen tudathasadásos állapot számára felnőttként ráébredni, hogy a szlovákok által tanitott történelem hazugság.

Mondjuk ha valaki látja, hogy a himnuszuk is egy magyar népdal, a cimerük is a magyar cimer, nem nehéz a többit sem kikövetkeztetni.

Igazi kis magyarellenes hitlerjugendeket csinálnak ők a szlovák gyerekekből...

Az a legpikánsabb a dologban, hogy akiktől sok mindent elloptak (magyarok), azokra mutogatnak ősellenségként.

2023. jan. 14. 14:38
 48/62 anonim ***** válasza:
18%
#49: Olyannyira magyarellenes kis jugendet nevelnek ott, hogy a volt barátnőm és családja szlovák szlovák volt. XD Állj már le a vergődéssel, uncsi...
2023. jan. 14. 14:47
 49/62 anonim ***** válasza:
69%

Ja, hogy innen fúj a szél, ezért véded őket körmödszakadtáig :)

Most értettem meg, mi ez a nagy szlovák dicsőités.

Egyetlen felvetésemre sem válaszoltál.

Tényleg, a barátnőd mit szólt, amikor az ország vezetése kitiltotta a magyat köztársasági elnököt az országból ? Kiváncsi vagyok.

Én nem vergődök, érveket, történeteket, példákat hozok fel. Mivel te vitaképtelen vagy és nem érvek mentén kommentelsz, ezért kikerülöd a választ a tényszerű felvetésekre és háritasz.

Ezzel megint nem mondtál semmit, hogy volt már szlovák barátnőd. És ?

Toroczkai László az egyik legnagyobb aktivista a határontúli magyarokért és román felesége volt.

Mit bizonyit az, hogy neke szlovák barátnőd volt ? Semmit.

Hajlandó lett volna megtanulni magyarul a kedvedért ?

Mert ha nem, akkor nem tudom, miért várják el a magyaroktól 100 éve, hogy szlovákul megtanuljanak.

2023. jan. 14. 14:59
 50/62 anonim ***** válasza:
69%
A volt barátnőd kiállt már valaha a magyarok jogaiért Szlovákiában ?
2023. jan. 14. 15:01
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!