Eva Kaili és a többiek esete után még mindig nem rengett meg az EU-ba vetett bizalom?
Lehet vakon bízni bennük továbbra is?
Vajon az ismeretlenül is sokat dicsőített eus ügyészség jól végzi a munkáját?
Azt hittem minden külön szájbarágós magyarázat nélkül nyilvánvaló lesz egy ilyen példából, hogy egy vagy két, vagy véges számú egyedi példa nem rengeti meg a rendszerbe vetett hitet. Mert ez volt a kérdés. Tévedek?
Pláne, ha egy ilyenre nam az a reakció hogy az illetékes bűnüldöző szervek (nálunk Polt Péter lenne az) reakciója nem az, hogy tessék továbbhaladni nincs itt semmiféle látnivaló, hanem csípőből lecsukják az érdekelteket és csak utána kérdeznek.
Mindegy. Nem akarlak én se téged, sem senki mást meggyőzni. Hiábavaló próbálkozásokra nem fecsérlem az időm.
40: nem hiszem, hogy annyira lesüllyedtem, nem gyűlölködöm ugyanis (ugyanakkor nem gyülölködik
hypno sem, amiért jár az elismerés).
Kérdéseket tettem fel, egyszer biztos megértik.
Ha valakik birkának és agymosottnak tartanak egy réteget, néha nézzenek tükörbe, ha maguktól nem is, legalább akkor, amikor a képükbe tartják.
Miután Magyarországon élek nekem ez a cipő szorít jobban...szóval naná hogy Óóóbááán.
Nem. Közvetlenül az érint, hogy pártunk és kormányunk milyen szabályokat kényszerít rám és mennyit lop el abból a pénzből amit egyebek mellett az én jólétemre kellene fordítania.
Ma már klasszikus példának számít az Elios ügy, ezért aztán nem fejtem ki hogy miért.
47, csak nem von der Leyen véletlenül törölt sms-eire gondolsz? Lefoglalták a telefonjait, aztán szépen megsemmisítettek minden bizonyítékot. Naná, hogy az eu.
Az eu-s példában az a gaz, hogy a rendszer így van felépítve, pl legalis a lobbitevékenység. Mit jelent szerinted a lobbi?
Aztán, ha pár hónap múlva folytathatja tovább az életét, mintha mi sem történt volna, sok értelme volt a felelősségee vonásnak. Pont, mint itthon.
Minden politikus korrupt.
Egyszerűen bele van kódolva a rendszerbe. A politikához pénz kell. A pénzt olyanoktól kapják, akik maguk nem politikusok, de szeretnének beleszólni a döntésekbe. Mi modon tehetik? Korrupcióval. A politikusok pedig ugyangy nem szentek, ahogy a többi ember sem az. Ha ajad is egy-egy olyan politikus, aki tisztességesen akar játszani, mert biztos van ilyen, különösen a pályafutása kezdetén, azt hamar bedarálja a rendszer. Vagy alkalmazkodik, vagy kihullik. A többiek sem hagyják, hogy becsületes maradjon, az meg rájuk nem vet jó fényt, meg rontja az összetartást, hát kiejtik a játékból. A pénzembereknek pedig tökéletes ez így. A háttérből irányíthatnak.
Mit gondoltok, az Egyesült Államokat tényleg Biden Elnök kormányozza?
Egyszerűen ilyen az ember. Megvesztegethető, befolyásolható, becstelen. Különösen, hogy mára már a korábbi értékeinket is sikerült devalválni, és a becsületeses embereket csak lenézően megmosolyogják a többiek. A tisztesség gúny tárgya lett.
Az EU viselkedéséről a következő mondás jut eszembe: "Amit szabad Jupiternek, nem szabad az ökörnek."
A következő közhely pedig mindegyik fél tekintetében megállja a helyét: "A másik szemében a szálkát is, a maga szemében a gerendát sem..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!