Miért lesz jobb a női nemnek attól, hogy kvótánőket raknak a nagyvállalatok vezetésébe?
28-29-30-ra:
Én is azt gondolom, csak a tulajdonos felé van beszámolási kötelezettségük, nem mindenféle állami ellenőrző szervek felé, hogy kit és miért őt nevezik ki főnöknek.
Lenne egy magáncégem, és döntenem kéne X-et, vagy Y-t vesszük föl a céghez. Valahogy döntenék, de cégen kívüli embereknek nem szeretnék magyarázkodni, hogy miért őt. Lehet, hogy az egyik nő, a másik férfi. Az egyik fehér bőrű, a másik cigány. Az egyik tetovált, orrában-szájában karika van, a másik szokványos kinézetű. Még kényesebb a dolog, ha ővele találkoznak először a külső partnerek, ügyfelek: mondjuk titkárnő, recepciós. Ott még az is számítani fog, hogy az egyik egy vonzó, jó combú nő, a másik egy elhízott trampli.
Az iskolai végzettségen, munkatapasztalaton túl van egy csomó szubjektív dolog, ami befolyásolja a döntést, olykor nem is tudatosan. Mivel a cégtulajdonos (ill. nagy cégnél a tulajdonosokat képviselő igazgatótanács) a saját pénzéről dönt, logikus, hogy nem akar kifelé senkinek magyarázkodni. Arról se akarok magyarázkodni semmilyen hivatalnak, miért vettem kedden egy szövetnadrágot magamnak, a magam pénzéből. Mert úgy éreztem, kéne vennem. Pont. A feleségemen kívül senkinek semmi köze hozzá.
#31: "Még kényesebb a dolog, ha ővele találkoznak először a külső partnerek, ügyfelek: mondjuk titkárnő, recepciós. Ott még az is számítani fog, hogy az egyik egy vonzó, jó combú nő, a másik egy elhízott trampli."
A mai világ arrafelé tart, hogy még ebbe se szólhatsz bele, mert diszkriminálod a ronda nőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!