Miért lesz jobb a női nemnek attól, hogy kvótánőket raknak a nagyvállalatok vezetésébe?
21-es, pontosan!
És bár a főzést sokan női munkának tartják, természetesen, hogy a mesterszakácsok között sok férfi is van (vagy inkább még ők vannak többségben).
Szerintem egyszerűen békén kéne hagyni az embereket. Nevezzék ki azt, akit az adott helyzetben jobbnak tartanak. Ha egy cégnél arra alkalmatlan embert neveznek ki, az úgyis hosszabb távon versenyhátrányba kerül, akár férfiről, akár nőről van szó.
Ez aztán nagyon erős érv, egész este ezen gondolkoztál?
#24 ez nem érv volt, csak válaszoltam egy kérdésre.
Szerintem sem a kvóta a megoldás, hanem transzparens döntéshozatal, nyilvános indoklással a magas pozíciók betöltéséről. Hogy mi alapján döntöttek az adott pályázó mellett, különösen ha azonos végzettséggel és tapasztalattal rendelkeznek, de mondjuk az egyik férfi a másik nő. Nyilván egy igazságos döntésnél nincs míg szégyellni, azt lehet nyilvánosan is vállalni.
Ezzel ki lehetne iktatni a “unokaöcsém 20 évesen középvezető, mert olyan jó képességű” és társait
25-ös ezzel is nagyon egyetértek.
Az ember első gondolata az, hogy "biztosan csak azért jutott magasra, mert nő és ugye a kvóta...". És nemcsak a férfiak fognak erre gondolni, hanem azok a nők is, akik tehetség, szorgalom, ambíció híján közelébe sem kerültek a vezetői pozícióknak, és irigykednek rá. Ui. nő a nőre tud legjobban irigykedni. És a tehetségtelen, lusta ember a tehetségesre és szorgalmasra.
Egyébként, ismerve a magyar lelkületet, fixre veszem, hogy nálunk valahogy úgy fog megvalósulni a női kvóta, hogy azzal a nők fognak a legrosszabbul járni. Mondjuk a piszkos munkákat (pl. emberekkel közölni, hogy el kell bocsátani őket, mert rosszul megy a cégnek) azt rájuk osztják; amikor meg új üzemcsarnokot adnak át és kivonul a sajtó, akkor meg férfi főnök fogja átvágni a szalagot és interjút adni a helyi újságnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!