Ukrajna jogállam, de Magyarország nem?
Bazmeg már megint ugyanaz a kib.szott nóta, hogy linkelitek a cikkeket, amiket el sem olvastok, csak hőbörögtök.
Idézem a cikket: "Kijev előrehaladt az “európai úton”, de ennél többet kell tennie"
Magyarán: sokat fejlődtek, de még messze a jogállamiság. Azaz Ursula nem mondott olyat, hogy Ukrajna jogállam. De már csak a szokásos...
Ez szőrszálhasogatás. Amit Ursula mondott annyit jelent, hogy Ukrajna jö úton jár, de még nincs ott. Biztatás.
Amúgy én nem tudom, hogy Ukrajna stabilabb jogállam-e, mint Magyarország, vagy sem. Ha tippelnem kellene, baromira nem az, de igazából egyáltalán nem érdekel. Ami sajnos látható, hogy az irány ellentétes: Ukrajna erősíti a jogállami intézményeit, Magyarország pedig lefelé építi. Ettől simán lehet, hogy e pillanatban Magyarország egy stabilabb jogállam, de a tendencia, a törekvés akkor is baj.
Annyival jobb lenne, ha nem állandóan a kettős mércét akarnánk bizonygatni, hanem néha tükörbe is néznénk. Akkor azért nyilvanvaló, hogy bár az EU minden, csak nem tökéletes, azért sok igazság van az onnan érkező vádakban.
"nem látok változást a kissebbségekkel való bánásmóddal a korrupcióban sem látok gyakorlatilag ugyan az van ott mint 1 2 évvel ezelőtt"
Már bocs, de mi az, hogy látsz? Nekem pl lövésem sincs, mi van ott, te valami elemző vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!