Mi a véleményetek a szankciós politikáról?

Nem kellenek.
USA ellen sem vezettek be szankciókat Irak,Afganisztán lerohanása miatt.Vagy, mert Szerbiát ENSZ felhatalmazás nélkül megtámadták.

Én csak két dolgot nem értek ezekkel kapcsolatban:
-ha nem működnek a szankciók, akkor miért követeli Putyin, meg Lavrov minden fórumon azoknak a feloldását és miért zárták el a gázt is, a feloldás érdekében?
-miért csinálunk nemzeti konzultációt, meg kampányolunk ellenük, miközben mindegyiket megszavazzuk?
biztos, valaki tudja ezen kérdésekre a választ!

Én csak azt nem értem (különösen az elmúlt napokat figyelembe véve):
- melyik szankció állította meg a háborút?
- melyik csomag vitt közelebb a békéhez?

4-es, ha nem mondták, akkor mi az értelmük?
amúgy igen, az volt a céljuk, ezért 02.24-től kezdődött a csomagok kidolgozása.

5-ös
ajánlom az alábbi beszélgetést, elég sok minden elhangzik benne a szankciókról is:
https://www.youtube.com/watch?v=PX-IkaOe2MM&t=2838s
nem a háború megállitása volt a cél, hanem Oroszország gazdasági ellehetlenitése, gyengitése

Vagyis azt mondod, hogy konkrétan tudod, hogy magyar embereket gyilkoltak az ukránok, de nekünk, mégsincs ehhez közünk?
Akkor kinek van?

4# szerintem egyértelmű, hogy a gazdasági szabkciózás azt a célt szolgálja ( elvileg!!), hogy az oroszok a romló gazdasági helyzetben letegyenek a háborús helyzetről, azaz befejezzék.
Amúgy pedig szankciókkal semmit sem sikerült elérni, csak magunknak csináljuk a bajt, ez látszik már a gazdasági és az energiaellátás kapcsán. A háború meg köszöni szépen, jól van!! Mi egyre sz@rabbul.
A békét kellene megteremteni, az EU inkább azzal foglalkozzon, a fegyverszállítás meg még egy öngól!
Tehát a szankciók és fegyverek helyett béke, de minimum tűzszünet....

5, nem, nem a háború megszüntetése volt a céljuk.
Hanem a háború megnyerése.
Háború van. Az egyik fél próbál a másik fölé kerekedni. Az EU, mint a világ második legnagyobb gazdasági hatalma, gazdasági lépésekkel háborúzik, hogy megvédje az érdekszféráját.
Azt omndani, hogy nem kellene szankciózni olyna, mint egy háború közepén azt mondani, hogy nem kellene lőni. Igaz, valóban hamarabb vége a háborúnak - mert hamarabb veszítesz. De ha győzni szeretnél, akkor bizony lőni kell.
De ahogy az oldalon elnézem, az emberek többsége még azt sem érti, hogy miért áll érdekében az EUnak nem átengedni az éléskamráját és acélgyárát az Oroszoknak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!