Igaz, hogy az USA, annak ellenére, hogy pl. ott sokkal több a vallásosok száma, mint Európában, sokkal felvilágosultabb hely, mint Európa?
Azt veszem észre, hogy ott pl. sokkal nyitottabbak az új dolgokra az emberek, és nincsenek olyan hagyományok amik gátolnák különféle új dolgok létrejöttét.
Az iskolákban, egyetemeken úgy oktatják a gyerekeket, hogy merjenek kiállni a saját igazukért, és érveljenek a tanárral, míg Európában még a legjobb egyetemeken is jóformán diktatúra van. Lásd: Oxford
Szerintem ez annak tudható be, hogy az USA a klasszicizmus és a felvilágosodás eszméire épült és végül ez ahogy telt-múlt az idő, folyamatosan huszadikszázadiasodott, míg Európában közbejött a Romantika korszaka, ami lényegében a szó minden értelmében kicsit visszavetette a kontinenst a sötét középkorba.
Én az USÁ-ban a nagyobb vallássosságot annak tudom be, hogy egyszerűen nagyobb szabadságot kap az egyén, és nem terelik akár akaratlanul is a gondolkodásmódját valamilyen ideológia felé, míg Európa egyes országaiban pl. Dániában nagyon furán néznek rád, ha vallásos vagy, míg más országokban, pl. Olaszország, az a furcsa, ha ateista vagy.
,,Remélhetőleg inkább előbb, mint utóbb."
És akkor kik kerülnének a helyükre?
"ha annyira szereted amerikát költözz oda,"
Oda is fogok! Legalábbis remélem sikerül. Ha nem jön be, akkor Hollandia is megteszi!
"Nem értem, miért volna baj, ha valaki szereti Amerikát."
Mert az egy beteg ország, úgy teljes egészében.
Először is nálam nem él jobban az átlag amerikai, sőt nagyon kevés amerikai él jobban, mint én.
Másodszor, igen beteg. Vagy te minek hívod azt, hogy bármelyik 500.000-nél nagyobb lélekszámú városukban fél év alatt több embert ölnek meg, mint a 10.000.000 lakosú Magyarországon egész évben (2008-as adat)?
Az egészségügy még a magyarhoz viszonyítva is kaotikus, az emberek televízió függőek, ergo könnyen manipulálhatóak, az elhízás népbetegség, és bár kedves népség, de olyan buták, mint a tök.
Mellesleg ott éltem 18 évig, rendelkeztem állampolgársággal is, szóval nem a levegőbe beszélek.
A magyarok is tévé-függők... Bár én sem rajongok Amerikáért, mert hipokrita egy ország, de olyasmivel ne vádoljuk őket, amiben mi sem vagyunk jobbak. :) A kérdező meg ha kiköltözik, valószínűleg óriásit fog csalódni. Más innen elképzelni valamit tökéletesnek, és más ott lakni.
A jóléttel kapcsolatban: ahol az szinte tényleg teljes körű, azok olyan országok, mint Svájc, Norvégia, Dánia, Finnország vagy Luxemburg. Ezeken a helyeken a felvilágosultság, illetve a széleslátókörűség is nagyobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!