Mért csak a Zsidó holokausztra emlékezünk világviszonylatban?
Miért csak a zsidó holokausztra emlékezünk világszerte miért csak ennek állítanak emlékeket?
Az indiánok kiirtásának, a kommunizmus áldozatainak,a több millió lemészárolt örménynek, a legyilkolt búroknak, az elpusztított palesztinoknak miért nem????
Miért nincs indián holokauszt emléknap? miért nincs olyan emléknap amikor a legyilkolt búrokra emlékezünk?
te milyen gyakran sajnálkozol az indiánok miatt, vagy katyn, srebrenica, örménynépirtás , búrok irtása miatt?
én kb ugyanannyit mint a holokauszt (nem zsidó holokauszt, hanem holokauszt) miatt... tehát annyit hogy szomoru votl, igazságtalan, és kész paff...
te meg csak felhasználod ilyen kérdésekre, amugy meg lesz*rod magasról..
amugy meg kicsit is utána néznétek:
február 25. A kommunizmus áldozatainak emléknapja
április 13 A katyn büntény áldozatainak emléknapja
július 11. A srebrenicai mészárlás emléknapja
április 24. Az örmény genocidium emléknapja
nem világszintüek, de legalább néznél utána,
hogy miért nem világszintüek? ahol volt áldozata a kommunizmusnak ott van ilyen emléknap (magyarországon is) a katyn-ra föképp lengyelek emlékeznek (plusz azok a magyarok akiknek került oda hozzátartozojuk) az örmény népirtásra az örmények, srebrenicára pedig európa.. a holokausztra (az érintettek száma miatt, zsidók,romák, melegek, politikai "bünösök " stb) pedig nagyobb körben, nem mondanám h világ szinten..
de mint mondtam... aki érintett valamelyikben is (családtag, barát stb) az megemlékezik rá... és nem háborodik fel hogy jajjj meg emlékeznek róla...
Szerintem minden ilyen népirtásról egyenlően vagy közel egyenlően kellene hivatalosan és nemzetközileg megemlékezni!
Izrael amit művel a közel keleten az igen is tervszerű népirtás! Ami ugyan olyan visszhangot érdemel mint a náci rémtettek!!
Szerintem egy mocskos búrt sem kínoztak meg az angolok és nem is öltek meg egyet sem! vajon meghurcolnának ha ezt elmondanám a tévében???
Akkor meghurcolnának ha ezt mondanám hogy egy zsidót sem öltek meg a nácik??????
Félre értés nem essék nem tagadom a Holokausztot csak egyenlő emlékezést akarnék minden ártatlanul lemészárolt népcsoportnak!!!
annyi a különbség hogy nem tagadja senki se a tényét az indiánok, örmények , burok irtásának, ergo nem szorul törvényi védelemre..
egy réteg kiprovokálta a tagadás szükségességét, ha nem tagadnák nem kéne törvény.. amugy meg, ez is érdekes hogy azt mér nem probálja senki se tagadni mondjuk az indián népirtást, vagy a búrokét.. jaaa azokat nem divat mostanság szidni...
75-össel többé kevésbé egyetértek!
amúgy én számontartom az ÖSSZES holokausztot! a dátumokat már felsorolták! azonkívül a "többi" holokausztot nem "ismerték el", ami azért elég gáz! Egyedül csak a németek vallottak
Nem érted még mindig! Én azt szeretném ha lenne az USA-ban 500 Zsidó holokauszt múzeum de lenne 300 Indián holokauszt múzeum is! Magyarországon lenne 5 holokauszt múzeum de lenne 2 amelyben a búrok legyilkolásárol emlékezünk meg!
De az Usa-ban van 500 zsidó holokauszt múzeum de csak 30 Indián van!
Szóval én a hivatalos arányokról beszélek! Minden kiirtott nép és embercsoport társadalmi csoport kapjon közel azonos elbánást hivatalosan és nemzetközileg! Az hogy Kis Pista szüleit lemészárolták a Gulágon és ő inkább arra emlékezik mint a lemészárolt Apacsokra az egy más dolog!
Szóval ne az döntsön hogy a Zsidó holokauszt elvárt az Usa-ban mert sok zsidó él ott az indián meg kínos mert hát ők alig vannak!!
Hanem legyen valami igazságos egyensúly!
De ez úgy sem kivitelezhető mert az igazságosság az a dolog amiből ezen a világon elég kevés van!
25 millió Indián kiirtása ugyan olyan holokauszt mint 8 millió zsidóé vagy 300.000 Búré vagy 1 millió örményé vagy 10 millió Orosz értelmiségié vagy 5 Négeré!!!!
Holokauszt= Tűzben elégő áldozat (fajtól, nemtől, kortól, hitvallástól függetlenül)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!