Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A magyar egyetemek világviszon...

A magyar egyetemek világviszonylatban mennyire színvonalasak?

Figyelt kérdés
Részletes válaszokat kérnék,ha lehet!:))
2010. aug. 9. 12:17
 1/9 anonim ***** válasza:
74%
Semennyire, és szerintem ez elég részletes. A világ legjobb 500 egyetemét különböző szempontok alapján összegyűjtő rangsorban a legjobb magyar egyetemek, az ELTE és a SZTE általában a 200. hely körülre szokott kerülni. A többi egyetem nincs benn a legjobb 500-ban, ami csak szégyen, mert mi, magyarok világszerte híresek vagyunk a "kiváló" felsőoktatásunkról.
2010. aug. 9. 12:26
 2/9 anonim ***** válasza:
49%
Hát, igen... Ez elég gáz...
2010. aug. 9. 12:29
 3/9 anonim ***** válasza:
67%
Ja, és akkor ha te külföldre akarsz majd egyszer kimenni dolgozni, vagy élni, elvégeztél itthon egy magyar egyetemet, az szinte semmit se fog érni...
2010. aug. 9. 12:30
 4/9 anonim ***** válasza:
40%
2010. aug. 9. 12:32
 5/9 anonim válasza:
40%
Az országok kultúráját azt hiszem, nem lehet egymáshoz hasonlítani. Ez az egyetemekre is vonatkozik. Vannak rangsorok mindig, bár ezek nem tudom, mennyire mérik fel jól a szintet.
2010. aug. 9. 12:35
 6/9 anonim ***** válasza:
43%
Ja... Érdekes, hogy ezen a listán az ELTE a SZTE után áll...
2010. aug. 9. 12:38
 7/9 anonim ***** válasza:
40%
Megnéztem egy másik weblapon, ahol az összes egyetem rajta van, és fura módon, ott pl megelőzi a Nyíregyi fősuli a debreceni oec-t stb stb nem lehet hinni ezeknek
2010. aug. 9. 13:31
 8/9 anonim ***** válasza:
44%
BCE, BME, DE, ME benne sincsenek a listában durva...
2010. aug. 9. 14:18
 9/9 anonim ***** válasza:
40%
A lista összeállításának szempontja miatt ilyen torz a kép. Komoly pontszám jár pl. Nobel-díjas kutatóra... SZTE: Szentgyörgyi Albert. Azt már mindenki döntse el maga, hogy ez mennyiben reprezentálja az intézmény aktuális teljesítményét...
2010. aug. 9. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!