A Woke / Metoo-mozgalom hogy tudott befolyást elérni a politikában ?
A Woke-izmus / Me Too nevében 30 évvel ezelőtti szexuális zaklatás vádakért bárkit meg lehet hurcolni, karrierjét tönkre tenni, és meg is teszik.
Ez a jelenség olyan hisztériát ölt, mint a középkori eretnek / boszorkányüldözések, és most meg a Woke lett a divathullám, miért nem marad meg pár utcán hangoskodó / tüntető problémájának, a követői tüntetnek, de megunnák és előbb - utóbb hazamennének, nem pedig adni kéne alá a lovat a komoly politikusoknak.
"Én támogatom, hogy a bűnözőket ítéljék el. Akkor is, ha nem azonnal derül ki a tettük."
Mindenki egyetért. Viszont amíg nem ítélte el őket bíróság, ne érhesse őket semmiféle retorzió: vádaskodás, gyűlölet, kirúgás, ellehetetlenítés és hasonlók.
Nyilván.
Miért lettem lepontozva? :D
Vannak bizonyítható, és bizonyíthatatlan bűncselekmények.
Pl. megromlik a házasság, és a feleség kitalálja, hogy a férje sose szerette, meg házasságban is erőszakoskodott vele, te ezt elhinnéd, bármi bemondásra ?
Tehát, linkelnél ilyen konkrét, megtörtént esetet?
Amúgy az mit számít, hogy én mit hinnék meg mit nem? Tudtommal ítéletet a bíróság hoz, bizonyítékok alapján.
Nézzétek meg a klasszikus The Ox-bow incident" című filmet.
Az nagyszerűen megmutatja, miért nem szabad a népharag miatt elítélni embereket valódi bizonyítékok helyett.
Megindítják az eljárást, nem felfüggesztik a munkahelyén, hogy apelláta nélkül azonnali hatállyal páros lábbal kirúgják, nyomozgatnak 2 évet, megállapítják, hogy bűncselekmény hiányában nem követett el semmit, de hogyan kompenzálják az illetőt, amiért nyilvánosan meghurcolták, megalázták, tönkre tették a karrierjét ?
Erről szól a tárgyalás hogy kiderítsék.
Egyébként a saját rokonságomban történt példa alapján: tökmindegy, mert ha tudja bizonyítani akkor se történik semmi. Apu lilára verte a feleségét is meg a kisgyereküket is. Mármint szó szerint, az alsós gyerek egész teste tele volt lila foltokkal. Nyilván azonnal mentek dokihoz, készült látlelet. Hosszú eljárás indult, minden szereplő többször konzultált szakemberekkel, ami alapján hivatalos papíron szerepel hogy a gyerekek rettegnek az apjuktól, akinek meg nárcisztikus személyiségzavara van, dühkezelési problémái és agresszióra hajlamos. Az eredmény? Semmi. Azóta is elviheti haza láthatásra a gyerekeit, semmiféle elmarasztalásban nem részesült.
Másik sztori: pedofil gyerekorvos a saját lányait zaklatta/erőszakolta, kb semmi nem történt, max nagyon keveset ült mert elévültek a tettei, ha jól tudom a mai napig praktizál gyerekorvosként, pár évvel ezelőtt legalábbis azt tette, több kórházban is dolgozot csecsemő/gyermekorvosként. Nem tiltották el a foglalkozásától, ahogy a pedagógus feleségét se aki tudott az egészről.
Én inkább úgy látom hogy még a konkrét bizonyítékok ellenére SE történik semmi sok esetben, nem hogy még bizonyíték nélkül hurcoljanak meg valakit.... Túl sok filmet néztek szerintem. :D
Lsd a közben megírt 18-as válaszom. Nem hurcolják meg és a karrierjét se teszik tönkre, akkor se ha bizonyítottan vérfertőző pedofil bűnöző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!