Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Izrael miért nyomja el annyira...

Izrael miért nyomja el annyira a palesztinokat?

Figyelt kérdés
Gáza a világ legnagyobb koncentrációs tábora, nagyon erősen le van zárva, alig lehet kimenni, aki csak megközelíti a kerítést vagy a tengeri kijáratot, azt lelövik az izraeli katonák. Gázán kívül is másodrendű állampolgárok az arabok, pl. nem építkezhetnek, míg az izraeliták szabadon terjeszkedhetnek illegálisan, és akár fegyvert is használhatnak, ha kedvük tartja, szinte bármit megtehetnek büntetés nélkül. Számtalan módon elnyomja az arabokat az állam, direkt szemétkedik velük (pl. állandó kijárási tilalmak az araboknak).

2022. júl. 3. 08:52
1 2 3 4 5 6
 31/52 Alex Fly ***** válasza:
79%
@2: és persze ha az arabok szerint mérgező az ivóvíz Gázában, akkor semmi akadálya annak, hogy gondoskodjanak a vízellátásukról. Vagy fúrjanak kutakat, vagy vásároljanak - és akkor nem kell kritizálniuk az Izrael által ingyenesen biztosított vizet...
2022. júl. 4. 15:58
 32/52 anonim ***** válasza:
54%
Úgy tudom, Gáza a tengerparton van. A tengervizet is lehet sótalanitani.
2022. júl. 4. 19:26
 33/52 anonim ***** válasza:
16%

A rengeteg izrael-barát kommentelőt kérdezném hogy Ariel Sharon a "bulldózerkirály" aki arról kapta ezt a nevet hogy ledózerolta ártatlan palesztin emberek házait hogy elűzze őket a földjeikről még mindig tölt be politikai tisztséget ?

Nehogy már az legyen hogy Izrael valóságos áldás a palesztinoknak és hogy csupa jót tettek a közel-keleten ... az esti mese ideje lejárt.

2022. júl. 4. 19:37
 34/52 anonim ***** válasza:
82%

Az izraeli vagyok.

Abdullah, Sharon volt az, aki kivonult Gázából és lerombolta az ottani IZRAELI ZSIDÓ falvakat.

https://www.youtube.com/watch?v=hM8_AK2yHTQ

2022. júl. 4. 19:54
 35/52 anonim ***** válasza:
0%
A fenti videó ugyan héber nyelvű, de képek magukért beszélnek, ahogy Sharon a hadsereget küldte saját népe ellen.
2022. júl. 4. 19:57
 36/52 anonim ***** válasza:
5%

#34: És nem ő volt az aki megtámadta Libanont 1982-ben ?

Ti izraeliek csupa jót tettetek a Közel-keleten ugye ? Hol van hát a rengeteg palesztin falu amit leromboltatok ? Miért zsúfolódnak össze a palesztinok Gázában ? Hol vannak a házaik és földjeik ahol őseik éltek ?

2022. júl. 4. 19:58
 37/52 anonim ***** válasza:
79%

Az izraeli vagyok.

"És nem ő volt az aki megtámadta Libanont 1982-ben ?"

Nem. A Hizballa támadta meg Izraelt Libanonból. A libanoni háború ennek következtében robbant ki.

Ami Sharont illeti egyébként, kitűnő katona volt, de nagyon buta politikus.

"Hol vannak a házaik és földjeik ahol őseik éltek ?"

A "palesztinok ősei" -nek a földjei Egyiptomban, Libanonban, Irakban és főleg Sziriában vannak. Onnan jöttek be tömegesen az arabok, a XX. század elején, amikor a zsidók elkezdték felfejleszteni Izraelt és kiépitették a villamos és úthálózatot, létrehozták az ipart és modernizálták a mezőgazdaságot.

2022. júl. 4. 20:10
 38/52 anonim ***** válasza:
19%

Nos én eddig úgy tudtam hogy a második világháborút követően leptétek el tömegesen Palesztinát. Nekünk történelemből is így tanították. Ők hazudtak és te mondasz igazat ?

Sőt egy darabig Sztálin is támogatta ezt az elképzelést. Csak azután csalódott bennetek.

2022. júl. 4. 20:14
 39/52 anonim ***** válasza:
5%
Nem tudom mit szólnának az oroszok ha megjelennénk "őseink földjén" Magna Hungáriában és kisajátítanánk magunknak...
2022. júl. 4. 20:16
 40/52 anonim ***** válasza:
7%
Egyébként nem válaszoltál a kérdésemre hol vannak azok a falvak és települések ahol a most Gázában nyomorgó emberek élnek ? Mi történt velük ?
2022. júl. 4. 20:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!