Izrael miért nyomja el annyira a palesztinokat?
A rengeteg izrael-barát kommentelőt kérdezném hogy Ariel Sharon a "bulldózerkirály" aki arról kapta ezt a nevet hogy ledózerolta ártatlan palesztin emberek házait hogy elűzze őket a földjeikről még mindig tölt be politikai tisztséget ?
Nehogy már az legyen hogy Izrael valóságos áldás a palesztinoknak és hogy csupa jót tettek a közel-keleten ... az esti mese ideje lejárt.
Az izraeli vagyok.
Abdullah, Sharon volt az, aki kivonult Gázából és lerombolta az ottani IZRAELI ZSIDÓ falvakat.
#34: És nem ő volt az aki megtámadta Libanont 1982-ben ?
Ti izraeliek csupa jót tettetek a Közel-keleten ugye ? Hol van hát a rengeteg palesztin falu amit leromboltatok ? Miért zsúfolódnak össze a palesztinok Gázában ? Hol vannak a házaik és földjeik ahol őseik éltek ?
Az izraeli vagyok.
"És nem ő volt az aki megtámadta Libanont 1982-ben ?"
Nem. A Hizballa támadta meg Izraelt Libanonból. A libanoni háború ennek következtében robbant ki.
Ami Sharont illeti egyébként, kitűnő katona volt, de nagyon buta politikus.
"Hol vannak a házaik és földjeik ahol őseik éltek ?"
A "palesztinok ősei" -nek a földjei Egyiptomban, Libanonban, Irakban és főleg Sziriában vannak. Onnan jöttek be tömegesen az arabok, a XX. század elején, amikor a zsidók elkezdték felfejleszteni Izraelt és kiépitették a villamos és úthálózatot, létrehozták az ipart és modernizálták a mezőgazdaságot.
Nos én eddig úgy tudtam hogy a második világháborút követően leptétek el tömegesen Palesztinát. Nekünk történelemből is így tanították. Ők hazudtak és te mondasz igazat ?
Sőt egy darabig Sztálin is támogatta ezt az elképzelést. Csak azután csalódott bennetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!