Az ENSZ Izraelt elmarasztalta az elmúlt hetekbeli akciói miatt a palesztínokkal szemben. Miért? Önvédelem miatt?
Izrael önvédelmi katonai akciókat hajtott végre. Köztudott, hogy nem az izraeliek veszélyeztetik a palesztinok létét, életét, hanem fordítva. Szerintem az ENSZ-nek teher az ügy megoldása, ezért Izraelre akarja hárítani a felelősséget.
Az is vicces, hogy az Európai Unió nem áll ki Izrael mellett.
Az ENSZ egy sóhivatal. Nem az igazság vezérli, hanem a politikai érdekek.
Az ENSZ számos esetben elitélte Izraelt, teljesen alaptalanul, miközben a palesztinoknak/araboknak, még csak egy nu-nu-nu-t sem mondott, Annak ellenére tette ezt, hogy mindig a palesztinok/arabok kezdték a fegyveres harcot.
Ezt a hazugságot az arabok kiköltröztetéséről pedig hagyd abba. Már többször kérték itt, hogy mutass legalább egy kiköltöztetettet. Még mindig nem sikerült találnod egyet sem.
6
Neked kéne lapozgatnod a korabeli újságokat a harcok első, második napját nézegetve. De lehetőleg nem a Szovjetunió bábállamainak az újságjait.
Nekem az a legbántóbb, hogy nem siet az EU, illetve az európai államok, keresztény államok Izrael segítségére. Nem feledjük, hogy mily sokat kaptunk a zsidó kulturától. Időnként elmerengek azon, hogy a zsidó kultúra Európára való hatása nélkül lehet, nem tartanánk ott, ahol? Vagyis értem ezalatt azt, hogy nyilván nem lennénk ott ahol vagyunk, nem tartanánk ott ahol, hisz köztudott az, hogy a zsidó kultúra hatása nagyon pozitívan hatott Európára.
A másik oldala a kérfésnek az, hogy kontinensünkön nagyon sok zsidó él és olyanok is, akiknek Izraelben élnek a rokonai.
Egy fentebb szólónak: Szerintem is politikailag nem teljesen megbízható az ENSZ. Ezt mi magyarok tudjuk, de nagyon. Itt jegyzem meg, hogy nekünk magyaroknak kéne leginkább megérteni Izraelt, hiszen van párhuzam a két ország sorsa között. Izrael területére is fáj a foguk sokaknak, és Magyarország területére is fáj a foguk sokaknak. És mindkét nép az ősi földjén szeretne élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!