Az arabok és a perzsák tényleg gyűlölik/megvetik egymást? (valamelyik dokumentumfilmes csatornán hallottam, hogy az arab országok annyira utálják egymást, mint a palesztinok és az izraeliek a másik felet...)
Barna es barna, feher es feher, fekete es fekete, sarga es sarga, vegul a voros es voros kozott is nagy a kulonbseg, altalaban nem szeretik egymast.
Indianok is harcoltak egymas ellen, azsiaban is biztos utalja az egyik a masikat, a negerek kozott is sokfajta letezik es mi feherek sem kedveljuk feltetlenul egymast.
"Igen, ezek mind gyűlölik egymást." - így igaz, bár keresztényeknél is így van, nézzük csak meg a magyarokat meg a románokat, vagy a szerbeket és a horvátokat.
Szóval a szomszédot szerintem mindenhol utálják ez az oka. És igen a perzsák nem szeretik az arabokat, és sok arab országban a legmegvetetebb rezsim a saudi vagy éppen az iráni, és nem a magyar vagy az angol. De szerintem ez érhető, miért te például utálod a gagauzokat vagy fullákat? Na látod. Bár sok arab van, és eljutnak néhányan Magyarországra, szerintem a magyarok inkább azért utálják a muzulmánokat, mert itt délen a szomszédok azok... múltkor Pécsen is láttam egy Dzsámit, aztán meg jön Bosznia, Albánia, Törökország, ilyenek.
Még egy mondatát korrigálnám a 3-as hozzászólónak:
"A régóta tartó viszály oka az, hogy nem tudják eldönteni, hogy a fiytmát le kell-e vágni, vagy sem."
Szerintem a zsidók, síiták és szunniták fitymája is le van vágva. Rosszul értesültél a kérdésről, a muszlim-zsidó ellentét oka, ha van ilyen, talán inkább Izrael léte.
Az előzőnek abban igaza van, hogy nem a fityma az oka az arabok zsidók iránti gyűlöletének.
De nem is Izrael léte az ok, az legfeljebb a szomszédos országokra igaz. Egy pld iraki arabot egyáltalán nem zavar Izrael léte. Ami a gyűlöletet okozza, az a Korán.
Ugyanez a helyzet a muszlimok keresztények iránti gyűlöletével is. Egy egyiptomi arabot nem zavar mondjuk Magyarország létezése, de amikor szembe találja magát egy magyar kereszténnyel, akkor nem a magyart látja benne, hanem a Koránban leirt keresztényt, aki a pokol népéhez tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!