A kommunisták milyen érveket hoznak fel ha egy kapitalistával vitatkoznak miért jobb az ő rendszerük? Őket az ember érdekli a kapitalistákat meg a pénz?
Melyik kapitalizmusra gondolsz? Van többfajta.
Kelet europai neoliberális vagy dél amerikai neoliberális vagy skandináv jóléti állam vagy europai jóléti állam tehát szociális piacgazdaság de van távol keleti fejlesztő állam pl szingapur.
Melyik?
Jó, közelítsük meg más irányból, ha igazad lenne, akkor nyalt volna az EU Trump-nak is, mivel akkor ő volt Amerika, nem tették meg, okkkal.
Az EU ugyanazt képviselő amerikai elnöktől függetlenül. Tudom, hogy a pici agyad nem tudja feldolgozni, de attól még így van.
#12 #14
Amikor kapitalizmusról beszélgetünk, főleg kommunizmussal összehasonlítva, akkor érdemes az eredetihez visszanyúlni.
Mert mondhatod, hogy a mostani Ny-EU-i berendezkedés kapitalista, és hogy az amerikai is az, viszont láthatóan a kettő közt különbség van.
Ennek oka, hogy itt már nem színtiszta kapitalizmusról beszélünk, hanem - mondjuk úgy - a kapitalizmus és kommunizmus skáláján egy átmeneti pontban vagyunk.
Klasszikus értelemben a kapitalizmus az, vagy inkább azt jelenti, hogy a cégek gyakorolják a diktatúrát. 24-ből 26 órát kell dolgozni, a gyerekednek is dolgoznia kell stb-stb. Így indult az egész, majd jöttek baloldali elemek, amik elkezdték ezt korlátozni. A napi 8 órás munkaidő pl. pont egy kommunista rendszerből lett átemelve.
Ezt nekem írtad? Mert de, kommunista rendszer az, amiről beszéltem.
Azt amit ma ismerünk, mint 8 órás munkaidő, az munkajog, az 1917-ből származik, amikor az orosz forradalom miatt a munkavállaló jogaként ismerte el a maximális napi 8 órás munkát.
És sokkal ezt látva akarták átvenni ezt.
Ezt kommunizmusról szólt ott és akkor.
Nyilván máshol nem a kommunisták vitték ezt, viszont akkor is tőlük ered.
Most olvasni nem tudsz, vagy mi? Nem arról van szó, hogy kivívta ki magának, hanem hogy honnan ered, mivel az eredethez bizony kellett a kommunizmus.
És eredet nélkül pedig nem lehetett volna kivívni, mivel nem létezett volna a koncepció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!