A magyarok miért imádják még mindig Putyint, azok után is amiket elkövetett?
Kérdező és Meszike:
Én nem pártolom Putyint, igen rossz lépésnek tartom a háborút, de ettől még Zelenszkijt és az őt megelőzőket sem fogom pártolni, helyettük az értelmetlenül vágóhídra terelt 18 - 28 éves Orosz és Ukrán fiatalokat, és a civileket sajnálom.
És a Fideszre szavaztam idén.
És amit 56-ra írtam, az milyen ?
Miért hasonlítjátok az Ukrajnai háborút 1956-hoz ?
"A kommentekben istenítik, hogy milyen jól cselekedett, drukkolnak az oroszoknak a háborúban, és kárörvendenek ha az ukránokat pl rakétatalálat éri. Miért ilyenek a magyarok többsége?"
Nem többség, hanem csak hangos kisebbség.
Talleyrand állítólag a következőket mondta Napóleonnak a magyarokról:
"A magyarok cserben hagyhatják ezt a szüntelen, vereségek által megalázott zászlót, és ahhoz túl gyengék lévén, hogy független államot alkossanak, az oroszok karjaiba vethetik magukat, akikhez szokásuk dolgában úgy is hasonlítanak. [...] Márpedig ha az oroszok Magyarország urai, mindenhatóak lennének Európával szemben. "
Ez az idézett elgondolkoztatott engem, hogy azóta változott-e bármit a magyarság azon kívül, hogy elvesztette népességének és területeinek nagy részét. Hasonlít a mentalitásunk az oroszok mentalitására, éppen ezért nincs is nehéz dolga az orosz propagandának, hogy meggyőzön minket arról, hogy ők a jók, az ukránok pedig a gonoszak. (valójában semmi sem fekete-fehér, hanem inkább szürke, de az oroszok szürkeségéhez jobban vonzódunk mint az EU és a NATO szürkeségéhez).
Amit te putyin imádatnak érzel az inkább az ukránokkal szembeni ellenszenv. Amióta elszakították kárpátalját azóta zaklatják az ott élő magyarokat az ukránok.
Az európai unióba készülő demokrata Zelenszkij több olyan törvényt hozott amivel másodrendű állampolgárok lettek a magyar nemzetiségű emberek ukajnában. A magyar kormány kéréseit, tiltakozását gúnyos felsőbbrendűséggel utasították el hosszú éveken keresztül.
Ezek után csodálod hogy sok magyar közönnyel vagy megvetéssel fordul el Zelenszkijtől és a rezsimjétől.
A menekülteken segítünk de ennyi. Zelenszkij ne várjon tőlünk többet.
Miért is kellett volna a főmuftinknak 2016-ban hadakozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!