Miért érdeke egy magyarnak kiállni az ukránok mellett?
Nekünk miért jó az, ha az ukránok durván támogatva vannak és ki van nyalva a hátsójuk? Tudtommal soha semmi jót nem tettek a magyarokért, ráadásul a stílusukat meg inkább hagyjuk,igazán paraszt banda a 90%a.(Határ mentén lakom, látom most is, meg láttam régebben is milyenek.)
Leszarom az orosz érdekeket is, de miért tartozik bármelyik ország is az ukránoknak bármivel? Az ostobábbaknak üzenem: ez egy komoly hatalmi harc egyébként az erőforrásokért, nem pedig a hősök és a gonoszok csatája. A világ nem fekete és fehér, idióták.
progizo: Valahogy énis ígyvagyok vele,az oroszokat sem szopkodnám szívesen, de ukrajnát sem, mert nem igazán érdekünk szerintem. Csak rohadt sok vesztes ember van az országban, akik ezzel is azt hiszik, majd hihetetlen nagy nyugati,rendes,elves emberek lesznek tőle, ha ukrajnát védik, és mindenkit 2 zsák krumplival megvett p*csnek tartanak, akik nem ugyanolyan idióták mint ők :D
Ezek miért nem állnak be az ukrán hadseregbe? Várnak mindenkit szeretettel. Vagy húznak el a f*szra ebből az országból egy olyanba, amit szeretni tudnak? Jah, hogy gyávák :( Hát igen, érvényesülni itt nem tudnak, de lépni meg gyávák. Szar lehet ilyen hitványnak lenni. Csak az a baj, már kezdem kicsit én is unni ezt a sok frusztrált birkát, ezért én is frusztráltabb vagyok ha látom, hogy ezek a szélsőséges, egyik odalt habzószájjal védő, szolgalelkű ostobák vannak többségben sajnos. :D
De örülök vannak még mint Te, akik normálisan látnak, meg az a kommentelő aki szerint nincs hozzá semmi közünk, az is full értékelhető álláspont.
"Mert az őket megtámadó oroszok a megszállóink voltak 40 évig, plusz 56ban a szovjetek szétlőtték a fővárosunkat és leverték a forradalmunk."
A második világháború után felosztották Európát a Szövetséges hatalmak, és minket a Szovjeteknek dobtak a Nyugatiak, pont nem ismerős ez ?
akik a krumplis kommentjükkel jönnek, azoknak kéne adni egy zsákkal de úgy hogy kb a 3. emeletről a fejükhöz dobni.
eddig se kaptak tőlünk fegyvert, meg nem is engedtük szállítani rajtunk keresztül és be is szóltak ezért magyaro-nak. azért érdek nekik nyalni hogy jófejek legyünk az eu szemében, csak erre a humanitárius segély kevés
1848-al jönni nem teljesen kisarkított demagógia ?
És az Ukrán helyzetet sem lehet 1956-hoz hasonlítani.
Vajon voltak 1849-ben és 1956-ban ukrán katonák a ránk támadó orosz/szovjet hadseregben?
És vajon megint kommunista berendezkedésű lesz egy új Szovjetunió, vagy marad kapitalista, mint a mostani Oroszország?
Ezek a kérdések jutottak most eszembe a legutóbbi válaszok kapcsán.
1848 / 49 kapcsán miért csak az Oroszozás megy, az Osztrákozás miért nem ?
És a Szent Szövetségről hallottak-e ?
Rosszul esik, amikor a történelmet aktuálpolitikai propagandára használják fel.
1848 / 49 kapcsán miért csak az Oroszozás megy, az Osztrákozás miért nem ?
Mert ha az oroszok nem segítettek volna az osztrákoknak, akkor Magyarország győzött volna. Igen, a szövetség miatt segítettek a Habsburgoknak, eleget tettek a szerződésnek. Egyébként az Aradi tábornokokat az oroszok tartották fogva, nagyon jó, méltó körülmények között. Csak azért adták át őket az osztrákoknak, mert megígérte a császár, hogy nem végzik őket ki. Kivégezték!
Egyébként szerintem semmi okunk segíteni az ukránoknak a menekültek befogadásán kívül. Még soha semmi jót nem kaptunk tőlük, csak rosszat. Pedig nem volt ellenséges a magyar politika(mostmár kezd). A magyarellenes ukrán kormány tetteit nem bocsájtom meg, és ezzel legtöbb honfitársam együtt érez. És nem csak maga az ukrán kormány, nagyon sok ukrán is terrorizálja a magyarokat( ismerősömtől tudom, aki kint él Kárpátalján. Az ő ismerősét egyszer majdnem megkéselték, a magyarsága miatt). Őszintén megmondom, engem nem érdekel, hogy mi lesz Ukrajna sorsa. Sajnálom az ukrán lakosságot, de az ukrán állam-alkulattal képtelen vagyok együtt érezni. Az orosz vezetést is elítélem, és Putyin háborúját. Ennek tükrében, én semleges vagyok a háborúval kapcsolatban, senkinek sem drukkolok. Csak azért drukkolok, hogy vége legyen. Szerintem nem érdeke kiállni egy magyarnak sem Ukrajna mellett, de az ukrán emberek többségéért igen.
Szent Szövetségben álltak az Osztrákok, az Oroszok, és a Poroszok. És a Szent Szövetség alapító okiratában volt a kölcsönös segítségnyújtás, kötelező volt, nem fakultatív.
Az, hogy a részletkérdéseket hogy rendezték, az uralkodók pillanatnyi kedvén - kényén múlt.
Tehát aki 1848 / 49 miatt szidja az Oroszokat, vagy félszavak alapján akar történészkedni, vagy nem járt töriórára, vagy a legrosszabb, pártpolitikai kampányolás alapján űz csúfot a történelemből.
És mégis megy a vágyakozás Ferenc Jóska meg a Bécsi cukrászda iránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!