Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Komolyan azzal érvelnek a...

Komolyan azzal érvelnek a Putyin pártiak hogy volt egy állítólagos megállapodás hogy nem terjeszkedik a NATO és azért támadt Putin, mert így bekerítve érezte magát?

Figyelt kérdés

Ez az indok vicc 1. Sosem volt ilyen hivatalos megállapodás, kerestem de sehol 2. Mert ha Ukrajna NATO tag lesz akkor mi van? Most sem támadja meg, pedig lenne nagyobb indok, mert most sem és akkor sem akarnak 3. világháborút és a Balti Államok így is "bekerítették"

Viszont olyan megállapodás volt, hogy Oroszország garantálja Ukrajna függetlenségét.. épp itt írták alá 94ben

[link]

Amúgy meg minden állam szuvenír joga hogy hova szeretne csatlakozni, mi az már hogy egy ország ezt diktatórikusan megmondja..

2022. márc. 7. 08:11
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
Amugy tegyük fel, hogy Ukrajna belép a NATO-ba, az Európai Unióba is. Lesznek fegyvereik amit én egyébként a legnagyobb hülyeségnek tartok, amit valaha is feltaláltak, ha mindenki tudná ülni a s#ggén, nem kellene senkinek semmitől sem félnie. Na de ugye nem gondoljuk, hogyha mindkettőnek lenne atomfegyvere, egymásra dobálnák? Én sem értem mire kell Ukrajnának, vagyis nem Ukrajnának kell, Amerika akarja odacitálni, de akkor is... Két szomszédos ország nem dobálná meg egymást atommal. Amúgy az Amerikaiakat sem értem. Lehet konkrétan nem is a fegyverek telepítése volt a cél, csak az, hogy megkeverje a sz@rt, tönkretéve az orosz gazdaságot, meg ugye Európa gazdaságának is betegyen egy jó, most tőlük veszik a sz@r gázt. Ok Jártak egyedül jól ebben a helyzetben. Persze senki sem fogott fegyvert az oroszok fejéhez, hogy támadják meg az ukránokat. Saját döntés volt. Engem is provokált már a szomszéd de hányszor bömbölő zenével, meg sok undorító dologgal. Ha én is átmegyek rendet tenni... Ebben a storyban nincs ártatlan.
2022. márc. 7. 09:52
 22/43 Alex Fly ***** válasza:
37%

Akik azzal érvelnek, hogy "dehát az oroszokkal határos NATO-országokban fegyverek vannak", azok ugye nem feledkeznek meg arról sem, hogy legalább ugyanennyi fegyver van telepítve a határ túlsó oldalán is, ezen országok felé irányítva...

Tehát ez az érvelés sem állja meg a helyét. Mint ahogyan civilizált helyen senkinek nincs joga beleszólni abba, hogy egy szuverén, független állam szeretne-e csatlakozni valamely szövetséghez és ha igen, akkor melyikhez.

2022. márc. 7. 11:13
 23/43 anonim ***** válasza:
Nem mi érvelünk ezzel, hanem Putyin ígért ennek kapcsán többször is háborút. Hónapok óta figyelem ezt a témát és már azon csodálkoztam, hogy nem tört ki korábban.
2022. márc. 7. 11:44
 24/43 Alex Fly ***** válasza:

@23: Putyin -annak ellenére, amit most művel- nem hülye. Pontosan tudja, hogy ha Európa és a NATO teljes egységben lép fel ellene, akkor esélye sincs. Ezért kellett meggyengítenie ezeket a szövetségeket és széthúzást tamasztania köztük -a beépített csicskáját, Orbánt felhasználva.

Tisztára mint Harkonnen báró...

2022. márc. 7. 12:09
 25/43 anonim ***** válasza:
24-es Kína a leghatározottabban kiáll Oroszország mellett, így Oroszország nincs egyedül, hogy egy összecsapásra kerül sor. HA atomháború lesz, akkor nem marad kő kövön.
2022. márc. 7. 12:13
 26/43 Alex Fly ***** válasza:
7%
@25: nem egészen. Kína sem hülye, hogy veszni hagyja a legfontosabb -amerikai és európai- piacait és érdekeltségeit az oroszok miatt. Nem fog kiállni az oroszok mellett, inkább kihasználja a helyzetet és noveli a befolyását az országban. Gazdaságilag számára Oroszország egyáltalán nem partner.
2022. márc. 7. 12:35
 27/43 anonim ***** válasza:

26-os csak azt felejted oroszország és kína határos, tőlük jobb partner nincs szinte kína számára.

Ezen felül ha az oroszok kapnak atomot akkor kína is, elemi érdekük megvédeni egymást.

2022. márc. 7. 12:57
 28/43 anonim ***** válasza:
26) kínának fontosabb a világ egyensúlya mint bármi más.ha a kommunizmus most elbukik akkor végérvényesen vissza fog szorulni.
2022. márc. 7. 13:24
 29/43 Alex Fly ***** válasza:
12%
@27: miért ne lenne bárki jobb partner Kína számára, mint a gazdaságilag elmaradott és jelentéktelen Oroszország? hidd el, nem fogják miatta veszélyeztetni az összehasonlíthatatlanul jelentősebb amerikai és európai érdekeltségeiket.
2022. márc. 7. 13:28
 30/43 anonim ***** válasza:

Pedig elhiheted, nem véletlen hogy kína alapvetően az oroszok mellett van, nekik az oroszok fontosabbak mint az amerikai/európai piac, lévén ha az oroszok elbuknának a következő akit amerika kicsinál az kína lesz.

Gyakorlatilag ha az oroszok eltűnnek, onnantól kína egyedül marad.

2022. márc. 7. 13:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!