Az Európai Unión belül köthet két állam ilyen megállapodást?
Figyelt kérdés
Az unión belül nem lehet csak úgy új független államot létrehozni, ez tény.
Viszont, ha mondjuk két EU-s tagállam egymás között megállapodást kötne egy terület átadásáról/cseréjéről, azt ratifikálná az EU is? Tételezzük fel, hogy az a két állam szabályszerűen és teljes egyetértésben cselekedne, akkor talán az uniónak se lenne mit kifogásolni.
2021. júl. 25. 14:21
1/12 anonim válasza:
Ehhez semmi köze az uniónak. Nem túl rég volt ilyen Magyarország és Szlovákia között is.
2/12 A kérdező kommentje:
Mikor? Milyen területet cserélt vagy adott át legutóbb Szlovákia Mo.nak vagy fordítva?
2021. júl. 25. 14:32
4/12 A kérdező kommentje:
Ez környezeti okok miatt van. Már rég megszokott dolog, hogy a folyók mellett az államhatárok idővel megváltoznak, mert a víz okozta erózió miatt változik a meder helyzete. Ennek semmi köze olyan területcseréhez, amire én gondolok.
2021. júl. 25. 15:17
5/12 anonim válasza:
Ne haragudj, de a gondolatolvasók az ezotéria kategóriában vannak. Területcseréről kérdezték, nem kokretizáltad milyen területcseréről én meg nem látok a fejedbe. :D
6/12 A kérdező kommentje:
Gondolatolvasás? Miért nem olvasod el a többit, ahol részletesen kifejtettem mire gondolok?
2021. júl. 25. 17:27
7/12 anonim válasza:
"Miért nem olvasod el a többit, ahol részletesen kifejtettem mire gondolok?" HOL???????????????
8/12 A kérdező kommentje:
Mindjárt a főcím/kérdés alatt.
2021. júl. 28. 13:30
9/12 anonim válasza:
"Mindjárt a főcím/kérdés alatt."
Ott semmi olyat nem írtál, ami miatt a szlovák-magyar területcsere nem tartozna ide.
10/12 anonim válasza:
Az egész kérdésed hülyeség.
Semmiféle területcseréhez vagy függetlenedéshez nem kell uniós engedély vagy ratifikáció.
De egy újonnan függetlenné vált ország nem lenne automatikusan az EU tagja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!