Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az Európai Unión belül köthet...

Az Európai Unión belül köthet két állam ilyen megállapodást?

Figyelt kérdés

Az unión belül nem lehet csak úgy új független államot létrehozni, ez tény.

Viszont, ha mondjuk két EU-s tagállam egymás között megállapodást kötne egy terület átadásáról/cseréjéről, azt ratifikálná az EU is? Tételezzük fel, hogy az a két állam szabályszerűen és teljes egyetértésben cselekedne, akkor talán az uniónak se lenne mit kifogásolni.

2021. júl. 25. 14:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
Ehhez semmi köze az uniónak. Nem túl rég volt ilyen Magyarország és Szlovákia között is.
2021. júl. 25. 14:31
 2/12 A kérdező kommentje:
Mikor? Milyen területet cserélt vagy adott át legutóbb Szlovákia Mo.nak vagy fordítva?
2021. júl. 25. 14:32
 3/12 anonim ***** válasza:
76%

Google b+...

[link]

2021. júl. 25. 14:35
 4/12 A kérdező kommentje:
Ez környezeti okok miatt van. Már rég megszokott dolog, hogy a folyók mellett az államhatárok idővel megváltoznak, mert a víz okozta erózió miatt változik a meder helyzete. Ennek semmi köze olyan területcseréhez, amire én gondolok.
2021. júl. 25. 15:17
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de a gondolatolvasók az ezotéria kategóriában vannak. Területcseréről kérdezték, nem kokretizáltad milyen területcseréről én meg nem látok a fejedbe. :D
2021. júl. 25. 15:21
 6/12 A kérdező kommentje:
Gondolatolvasás? Miért nem olvasod el a többit, ahol részletesen kifejtettem mire gondolok?
2021. júl. 25. 17:27
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
"Miért nem olvasod el a többit, ahol részletesen kifejtettem mire gondolok?" HOL???????????????
2021. júl. 25. 17:49
 8/12 A kérdező kommentje:
Mindjárt a főcím/kérdés alatt.
2021. júl. 28. 13:30
 9/12 anonim ***** válasza:
79%

"Mindjárt a főcím/kérdés alatt."

Ott semmi olyat nem írtál, ami miatt a szlovák-magyar területcsere nem tartozna ide.

2021. júl. 28. 13:57
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Az egész kérdésed hülyeség.

Semmiféle területcseréhez vagy függetlenedéshez nem kell uniós engedély vagy ratifikáció.

De egy újonnan függetlenné vált ország nem lenne automatikusan az EU tagja.

2021. júl. 29. 10:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!