Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ahogy a történelmet oktatják...

Ahogy a történelmet oktatják nekünk az iskolákban az nagyrészt igaz, vagy kamu?

Figyelt kérdés

Szerintetek mennyire igaz az, amit a történelemkönyvekben leírnak nekünk és mennyire kell fenntartásokkal kezelni azt? Igazából én mindig is erősen kételkedtem és megkérdőjeleztem azt, amiket a történelemtanárok tanítottak nekem az órákon.

Éreztem, hogy valahogy nem kerek egész a történet és fenntartásokkal kell kezelni. Hogy mindvégig csupán a felszínt kapargatjuk és a legmélyén súlyosabb dolgok is lehetnek.

Szerintem a történelemmel kapcsolatos legfontosabb dolgokról soha nem esett szó és ehelyett mellébeszélés, ködösítés, ferdítés, a dolgok meghamisítása volt csak.

2022. márc. 5. 12:56
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Annyiban lehetne igazad, hogy van egy általános iskolai szint, van egy középiskolás szint és akiket komolyan érdekelnek az összefüggések, az menjen egyetemre, történelem szakra.

De ez a háttérhatalom...

2022. márc. 5. 13:30
 22/33 A kérdező kommentje:
21: Szabadkőművesek, meg, Illuminati létezik, Googleba beírod kiadja. Drábik is beszélt több videójában erről és elég hiteles volt nekem. Egyikben olyat is mondott, hogy az emberiség 1%-ának 1%-a rendelkezik a világ vagyonának 99%-ával.
2022. márc. 5. 13:33
 23/33 A kérdező kommentje:
Mindig kritikával kell illetni azt, amit tanítanak nekünk. Ne dőljünk be!
2022. márc. 5. 13:35
 24/33 A kérdező kommentje:
Bemagoltatnak velünk évszámokat, háborúk fontos eseményeit. De azt senki nem kérdezi meg tőlük, hogy mi szükség volt erre. Hogy lehetett volna talán az egész történelem egy háborúmentes, békés időszak.
2022. márc. 5. 13:39
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Nagyrészt igaz, hisz történelmi adatokon alapszik. Hogy egy általános iskolás pedig csak felszínesen tanulja ugyanazt, mint aki történészként diplomázik, az meg teljesen természetes.
2022. márc. 5. 13:43
 26/33 anonim ***** válasza:
25%
Kamu. Nagyjából a nyugati propaganda szerint megy az egész.
2022. márc. 5. 14:09
 27/33 anonim ***** válasza:
48%
Az ókorral bezárólag talán még igaz, utána ahogy haladunk a jelenkor felé, úgy nő a hazugságok aránya.
2022. márc. 5. 14:09
 28/33 anonim ***** válasza:
57%

Szabadkõművesség mindig létezett, ahogy az illuminátus csoport, de Drábiknak hitelt adni... Ráadásul a fent nevezettek semmi kárt nem okoztak.

2022. márc. 5. 14:25
 29/33 A kérdező kommentje:
Én nem a tartalmi részét kérdőjelezem meg. Hanem AHOGYAN tanítják, a módszerét.
2022. márc. 5. 14:25
 30/33 anonim ***** válasza:

És mennyit tudunk az ókorig? Csak amit a források felfednek, azokból meg írásos elég gyéren áll rendelkezésre.

2022. márc. 5. 14:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!