Ahogy a történelmet oktatják nekünk az iskolákban az nagyrészt igaz, vagy kamu?
Szerintetek mennyire igaz az, amit a történelemkönyvekben leírnak nekünk és mennyire kell fenntartásokkal kezelni azt? Igazából én mindig is erősen kételkedtem és megkérdőjeleztem azt, amiket a történelemtanárok tanítottak nekem az órákon.
Éreztem, hogy valahogy nem kerek egész a történet és fenntartásokkal kell kezelni. Hogy mindvégig csupán a felszínt kapargatjuk és a legmélyén súlyosabb dolgok is lehetnek.
Szerintem a történelemmel kapcsolatos legfontosabb dolgokról soha nem esett szó és ehelyett mellébeszélés, ködösítés, ferdítés, a dolgok meghamisítása volt csak.
Annyiban lehetne igazad, hogy van egy általános iskolai szint, van egy középiskolás szint és akiket komolyan érdekelnek az összefüggések, az menjen egyetemre, történelem szakra.
De ez a háttérhatalom...
Szabadkõművesség mindig létezett, ahogy az illuminátus csoport, de Drábiknak hitelt adni... Ráadásul a fent nevezettek semmi kárt nem okoztak.
És mennyit tudunk az ókorig? Csak amit a források felfednek, azokból meg írásos elég gyéren áll rendelkezésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!