Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ahogy a történelmet oktatják...

Ahogy a történelmet oktatják nekünk az iskolákban az nagyrészt igaz, vagy kamu?

Figyelt kérdés

Szerintetek mennyire igaz az, amit a történelemkönyvekben leírnak nekünk és mennyire kell fenntartásokkal kezelni azt? Igazából én mindig is erősen kételkedtem és megkérdőjeleztem azt, amiket a történelemtanárok tanítottak nekem az órákon.

Éreztem, hogy valahogy nem kerek egész a történet és fenntartásokkal kell kezelni. Hogy mindvégig csupán a felszínt kapargatjuk és a legmélyén súlyosabb dolgok is lehetnek.

Szerintem a történelemmel kapcsolatos legfontosabb dolgokról soha nem esett szó és ehelyett mellébeszélés, ködösítés, ferdítés, a dolgok meghamisítása volt csak.

2022. márc. 5. 12:56
A kérdező szavazást indított:
Nagyrészt igaz.
Nagyrészt kamu.
40 szavazat
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
97%
Szerinted honnan tudják hogy mi történt valójában 600 évvel ezelőtt? Nyílván azt tanítják amit tudnak.
2022. márc. 5. 12:59
 2/33 A kérdező kommentje:
Nem azt mondom, hogy hazugság az egész úgy ahogy van, csak ilyen kissé cukormázas, habos-babos, meg elferdített verzióban tálalják elénk.
 3/33 anonim ***** válasza:
25%
Én soha sem a történelemkönyvből tanultam, néhányszor beleolvasgattam de nagy hülyeségek nincsenek benne. Inkább a tanárommal volt baj, aki egy hatalmas kommunista volt.
 4/33 anonim ***** válasza:
11%
Ma már nagyon megkérdőjelzendő a mai tanítás...
 5/33 anonim ***** válasza:
23%
Van benne kamu van benne igazság, de szerintem a nagyrésze kamu, látod a média is hazudik nekünk, főleg monduk a keleti rezsim országokba, ahol nincs nyugati. (Nem mondom hogy azt is el kell hinni, de számomra inkább hiszek 80%.-ban egy nyugatinak mint a keletinek aminek még a 40%._át se hiszem el
2022. márc. 5. 13:01
 6/33 anonim ***** válasza:
97%
Minden igaz csak a nézőpont és a megítélés más. És ez annyira más tud tőle lenni az egész pl a szovjet csapatok 45 évig felszabadítók voltak 1990 után már megszállók. Vagy a Tanácsközársaság dicső 133 napja, vagy a patkányok lázadása stb....
2022. márc. 5. 13:01
 7/33 anonim ***** válasza:
100%
Az évszámok és az egyes háborúk győztesei valószínűleg nem kitalációk. Az ókori és középkori történések lehetnek ködösek, mert csak az akkori krónikások írásaira lehetett alapozni. Az 1945 utáni 'történelemben' élő személyek még mindig életben lehetnek és nyilván mindenkinek van szubjektív véleménye a dolgokról.
2022. márc. 5. 13:02
 8/33 anonim ***** válasza:
100%
Na még egy "összeesküvő", aki persze tudja a tutit, mert nála a bölcsek köve...
2022. márc. 5. 13:02
 9/33 belapus ***** válasza:
100%

A politikusok mindig is úgy gondolják, okosabbak a történészeknél, ezért igyekeznek olyan történelmet taníttatni, amelyek a saját elképzeléseiket hangsúlyozzák.Különösen igaz ez olyankor, amikor hosszabb ideig nincs - ilyen vagy olyan okok miatt - ellenőrzés a hagymázas elmélkedések felett.

Ettől függetlenül nagyobb részt igaz, mint kamu.

2022. márc. 5. 13:06
 10/33 anonim ***** válasza:
65%
Tanár szája ízétől függ
2022. márc. 5. 13:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!