Egyre több ismerősöm attól retteg, hogy az ukrán-orosz konfliktus miatt világháború lesz. Mivel ha Ukrajnát felvennék a EZ-ba, A többi állam akkor is megvédené. Véleményetek?
"nem egyenlő azzal szerintem, hogy katonailag mindenképp támogatni kellene"
Nézzük csak, mi lenne, ha egy EU tagországra egyszer csak azt mondaná egy külső hatalom, hogy ez az ország nem létezik, ez a terület Oroszország része. Szerinted mi történne ? :)
Nem kell félned ettől. Mire felveszik őket, már nem lesz Ukrajna. [link]
Egyébként az EU tagság nem jelent katonai védelmet
"Nézzük csak, mi lenne, ha egy EU tagországra egyszer csak azt mondaná egy külső hatalom, hogy ez az ország nem létezik, ez a terület Oroszország része. Szerinted mi történne ? :)"
Szerintem az történne, ami egy átlag emberrel ha ....ba kerül: „ bajban derül ki, hogy ki az igazi barát” magyarán ha innen bármelyikünk pénzügyileg mondjuk nehéz helyzetbe kerül, kíváncsi lennék ,hogy hány „barát” segítene rajta például, hogy a bank ne vigye el a házát. :) SENKi, vagy csak 1-2... ha országok ról beszélünk szerintem ez még rizikósabb. Szerinted az EU egyetlen jelenleg SEMLEGES Állam miatt képes lenne több 100 000 katonát, esetleg több több millió civilt feláldozni, Az EU gazdaságát mondhatni teljesen bedönteni? Minthogy, nem tagállamként tartja Ukrajnát, „támogatja”, ami legrosszabb esetben magasabb inflációval, áremelkedéssel, gazdasági nehézséggel jár?
ma 20:21
Nagyon jó hasonlat, amit írtál. Lényegébe az egyik oldalra valóban szorta a szemetet, ami ha nem is a egésze Uniot érinti de minket igen: lásd pl. nyelvtörvény. De most meg jó, hogyha az onnan jövő menekülteknek segítünk.... Jobban le sem írhattad volna... Mondjuk azt nem tudom, hogy az orosz oldalra milyen szemetet szórhatott, mert sztem tőlük eddig is fostak...De nem mondom, hogy nem szórt semmit, lehet, hogy én nem vagyok elég tájékozott. :)
#6 Jó hasonlat.
Nekünk kifejezetten hasznos lenne az ukrán csatlatozás. Nem bennünket cseszegetne Brüsszel.
- kapnának egy Orbánnál 10x korruptabb kormányt a nyakukba
- előre várom amikor LMBQ jogokról kezedenek magyarázni az ukránoknak, mi lesz az ukrán reakció
- aztán akik hisztiztek a magyar gárda miatt megnézem mit szólnak majd az Azov gárdához. Mellesleg az ukrán gárdát az ukrán kormány támogatja és a háború után nemzeti hősök lesznek ukrajnában
Már megint nem gondolkodnak brüsszelben, mint amikor beengedték a gazdasági bevándorlókat. Ebből is nagy baj lesz.
#7 hát a keleti oldalon meg az orosz nyelvűeket vegzálta, vagy épp ágyúzta az ukrán, + nyelvtörvény és egyebek ott is, sejtheted hogy putyka nem úgy kelt fel hogy a reggeli kávé, és kula kombó után akkor legyalázzuk ukrajnát mer' uncsizom..
De ezeket én is "csak hallottam".. nem láttam személyesen a tömegsírokat..
Szóval nem lenne jó buli hirtelen bevenni egy országot, aminek a felfegyverzett és épp saját magát fosztogató börtönből kiengedettekkel felhigított népe, szabadon járna át az euba rajtunk keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!