Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerintetek mi lesz a háború...

Szerintetek mi lesz a háború kimenetele?

Figyelt kérdés

Történelmet tanítok, így tisztában vagyok a jelenlegi helyzettel. Aggódva követem az eseményeket. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Ukrajna nem NATO tagállam, így (elméletileg) egyik NATO államnak sincs kötelessége beavatkozni.

2022. febr. 24. 12:40
 1/8 anonim ***** válasza:
81%
Ukrán enged, mert meg okosítsák és vége!
2022. febr. 24. 12:43
 2/8 anonim ***** válasza:
69%

Valószínűleg Oroszország annektálja Ukrajnát és egy oroszbarát bábkormányt alakít ki a helyén. Így orosz érdekek szerinti ütköző állam lesz, mint Belarusz. Ezután megnyugszanak a kedélyek és mindenki éli tovább az életét.

Sem az orosz, sem az amerikai félnek nem érdeke a totális háború. Ráadásul egyik sem akar meggyengülni, hogy Kína megerősödjön a szomszédban. Amerikának nem is lenne pénze egy újabb hosszú háború finanszírozására. Az EU pedig katonailag alkalmatlan. Gazdasági szankciókat bevezetnek egy darabig, de katonai mozgósításba nem fognak kezdeni. Ahhoz már kikopott Európa fénye.

2022. febr. 24. 12:44
 3/8 anonim ***** válasza:
27%

2022-02-24 - 12:44:

Ha annektálja - Önnek valószínűleg fogalma sincs a szó jelentéséről -, a szuverenitását elveszítő ország nem egyszerűen ütközőállam lesz, hanem a Föderáció nyugati széle.

2022. febr. 24. 12:54
 4/8 anonim ***** válasza:
70%

#3 Kedves Uram!

Az annektál szó jelentése: Idegen területet elfoglal; politikai vagy katonai eszközökkel saját országához csatolt; irányítása alá von; bekebelez.

Egy bábkormány létrehozásával a terület "hivatalosan" nem az ország szuverén részévé válik, viszont Oroszország teljes gazdasági, katonai, politikai irányítása alá kerül. Így ütköző állam szerepét tölti.

További jó okoskodást kívánok!

2022. febr. 24. 12:58
 5/8 A kérdező kommentje:
3-as: szerintem okkupál akart az lenni.
2022. febr. 24. 12:59
 6/8 anonim ***** válasza:
74%

12:58

Értelmetlen és felesleges kötözködésével azt akarja bebizonyítani ellenemben - azzal érvel? -, amit eddig is jól tudtam, jól értelmeztem és jól használtam?

Oroszország nem egyszerűen okkupálta Ukrajnát - bár jelenleg még csak ott tart - , hanem az

„Idegen területet elfoglal; politikai vagy katonai eszközökkel saját országához csatolt; irányítása alá von; bekebelez.”, vagyis a Krím-hez hasonlóan" ennek a definíciónak megfelelően a Föderáció jogalanyává teszi, és annak új, nyugati határa, az Oroszország-Nato érdekszféra (Mo., Lengyelország, Szlovákia, Románia) határa lesz /lehet/.

A kérdező hozzászólásából nem világos, hogy Ő is engem akart kioktatni vagy a 12:44-es gondolkodásmódját magyarázta. :-(((

2022. febr. 24. 13:50
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
#6 Az, hogy bekebelezi-e a jövő zenéje. Ön abba kötött bele, hogy az annektálással nem lehetne bábállam Ukrajnából, ez viszont téves megállapítás. Ha visszatekint Magyarország történelmére Magyarország a Szovjetunió része volt, de hivatalosan nem Oroszország területéhez tartozott. Mégis a történelem kényszergyarmatként emlékezik meg országunk ezen időszakáról.
2022. febr. 24. 14:10
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Van egy javaslatom: Felejtsük el egymást! Mivel Ön válaszai - törlésre a remény kicsi - az idők végtelenségéig bosszantanának, a megválaszolt kérdéseim között nem elérhetővé tettem, így már az Ön reagálása is a semminek fog szólni! :-DDD
2022. febr. 24. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!