Kiálthatok ki függetlenséget egy másik állam területén?
Ha én pl nem szeretnék Magyarországhoz tartozni, akkor fognám a telkemet, ami a tulajdonom, és ki akarnék kiáltani egy független új államot, akkor azt el kellene ismerniük a világ országainak?
Mondjuk az én családom és még velem együtt más családok is egy független országban akarnának élni, akkor jogos lenne?
Én területem, amivel én rendelkezem.
Kicsit félreértetted az Alkotmányt
Minden magyar embernek megvan a tulajdonhoz való joga
Viszont ha te saját államot alapítasz onnantól már nem vagy magyar, tehát nincs meg a magyar földedhez való jogod
Bizonyos esetben persze lemondhat erről a területről a magyar állam a te új államod javára.
Ezután már csak közel többezer diplomáciai kérdést kéne megoldanod... kereskedelem, áramszolgáltatás, diplomácia, légtér, katonaság stb
Egyébként mindig is voltak hasonló kezdeményezések, asszem vmi skót fickó egy sziklán alapított államot és mivel semmilyen hajóval nem tudták megközelíteni ezért sok-sok évig nem bántották - persze ettől még nem ismerték el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!