Oroszország hogyan müködik? Putyin, hogyan tud 1 ekkora országot egymaga irányitani?
ÜDV nyomatékosan kérnék mindenkit, hogy a jelenlegi feszült politikai kérdést ne itt tárgyaljuk!
Én azt szeretném kérdezni, 1 ekkora országot, hogyan irányit Putyin? (a világ legnagyobb országa Oroszország) Hogyan müködik a kormányzati rendszer felépitése ? Úgy tudom, több állam is van oroszországon belül, vagy ilyesmi. Remélem érthető a kérdésem, köszönöm a válaszokat.
# 19
Oroszországot az elmúlt 2 évben 140 000 diplomás fiatal hagyta el, akik az Európai Unióba, Nagy-Britanniába és az Egyesült Államokba vándoroltak ki.
Jelenleg 1 994 664 bevándorolt orosz állampolgár él az Európai Unió, Nagy-Britannia, Svájc és Norvégia területén. Az USA és Kanada pedig 481 000 bevándorolt orosz állampolgárral bír.
# 19
A nyugati országokba bevándorolt 2 475 664 főnyi orosz állampolgár nagy többsége magasan képzett, diplomás, mégis jobbnak látták elhagyni Oroszországot, elsősorban az alacsony életszínvonal miatt.
[tegnap 20:25] "Annyi a külömbség hogy oroszországban 20 évesen hitel nélkül tud az ember venni egy házat vagy albérletet bérelni anélkül hogy belerokkanna."
- Ugyan dehogy! A moszkvai ingatlan- és albérletárak kétszer-háromszor a budapesti felett vannak, miközben a nettó átlagkereset csak kb. 30%-kal magasabb. Egy fővárosi orosz fiatal sokkal nehezebben indul el, mint egy fővárosi magyar. Hogy a szibériai pusztán, a buszsemegyelodáig-alsón tényleg gond nélkül vehetsz egy házat, azt elhiszem, de ez a kipusztulófélben levő magyar falvakban is igaz, és teljesen irreleváns. Baromira mindegy, hogy gond nélkül lehet azt megvenni, amit senki nem akar megvenni.
"többsége magasan képzett, diplomás, mégis jobbnak látták elhagyni Oroszországot"
Mindig a diplomacsírák ilyen nyámnyilák. Tőlük is a hulladékok hasítanak kifelé. Ezeknek az embereknek egyébként sincs semmi haszna mert fél életüket az egyetemeken pávulják el, semmitérő emberek.
# 2
Aha.
Magyarországról is a semmit erő orvosok mennek nyugatra? Helyettük meg jön a sok kiváló arab, afgán, meg pakisztáni orvos? Csak Borsodban több tucat, magyarul alig beszélő arab és afgán orvos praktizál, mert a magyarok nyugatra mentek.
A legjobb orosz mérnökök, orvosok, tudósok többsége mind nyugatra megy.
Mert nyugaton 5-10-20-szor annyi a fizetésük, mint Oroszországban.
Nem olvastam el a rengeteg választ, mert gondolom mindenki politizál...
Oroszország csak területileg a legnagyobb, de ha azt nézzük, hogy hol és mennyi ember lakik, akkor azért elég kicsi. Jelenleg van 145 millió lakosa (németeknél kapásból van 83 millió) ÉS a területének hatalmas hányada konkrétan lakhatatlan a permafrost (folyamatosan fennálló fagyás) miatt.
Tehát így szerintem láthatod, hogy valójában az európai kontinesre eső kis területet kell főkénf irányítani, a többi annyira nem releváns, meg ott nem is laknak tipikus orosz kinézetű emberek, sőt, teljesen más a kultúrájuk is, csak szimplán az oroszokhoz tartoznak.
Nyílván most még írhatnám, hogy ő a nagy döntéseket hozza és nem maga irányít mindent, de így oroszország valódi méretére rámutatva ez már teljesen irreleváns.
28 köszi régi topik de úgy emlékszem sok hasznos hsz nem jött...
"meg ott nem is laknak tipikus orosz kinézetű emberek, sőt, teljesen más a kultúrájuk is, csak szimplán az oroszokhoz tartoznak." ezt nem értem ettől még az orosz központi hatalom alá tartoznsk, nem? Tehát központi rendeletek szabályok mindenkire vonatkoznak nem?
"Oroszországot az elmúlt 2 évben 140 000 diplomás fiatal hagyta el"
Kamu. Oroszországot épeszű ember még nem hagyta el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!