A hanyatló nyugaton már olyan állapotok uralkodnak, hogy az emberek kénytelenek férgeket enni?
Fenntarthatóságra gondolj kissé....
Ha az emberiség átállna a vegán étrendre, akkor kevesebb vízet használnánk el, ugyanis a hús előkészítése is sok vízzel jár....
Már nem azért, de egy jó nagydarab féreg az tele van fehérjével.
Én simán megenném ha elterjedt lenne.
Az Ausztrál bennszülötteknél a vendég kapja a legnagyobb darab férget.
Sokszor belegondoltam már, hogy mi az amit nem ennék meg.
És a patkányon, egéren, sünön, ürgén kívül-szóval az ilyen patkány szerű rágcsálókon kívül szerintem én megkóstolnék mindent.
Annyi hogy a macsekot, meg a kutyát sajnálnám és elvi alapon nem enném.
De a kövér féreg farmok és sáska/szöcske tenyészetek szerintem remek ötletek a fehérje pótlásra.
"patkányon, egéren, sünön, ürgén kívül-szóval az ilyen patkány szerű rágcsálókon kívül szerintem én megkóstolnék mindent„
Pedig az ürge magyar,a sün meg cigány nemzeti étel volt régen.
"Már nem azért, de egy jó nagydarab féreg az tele van fehérjével. Én simán megenném ha elterjedt lenne."
Én bogárformában nem enném meg, de ha feldolgozzák, és egy homogén húspogácsa lenne, akkor semmi probléma vele.
Ugyanolyan fehérje, és nem kell hozzá rengeteg energiát, vizet elpazarolva állatokat felhízlalni.
"Ugyanolyan fehérje, és nem kell hozzá rengeteg energiát, vizet elpazarolva állatokat felhízlalni."
Nem lennék benne biztos, hogy ugyanakkora mennyíségű fehérjéhet lényegesen kevesebb kellene bármiből is ( tép + víz). A felhízlalt állatok (pl szarvasmarha vagy sertés ) esetén elég kevés a "hulladék" a feldolgozás végén, ott sem csak a hús hasznosul. :)
"a rovarok tenyésztésével előállítható fehérje egy egysége 80 százalékkal kisebb területen fér el, mintha ugyanezt a mennyiségű fehérjét marhahússal állítanák elő."
"Összehasonlítva az állattenyésztéssel, amely az értékes források, mint a víz, az energia és a földterület intenzív használója, a rovar gazdálkodás jelentősen kisebb ökológiai lábnyommal rendelkezik. Ezen túl a rovarok fajlagos fehérje tartalma (a tömeg 45 – 65 %-a) kiemelkedő, könnyű őket szaporítani és tenyészteni, sokkal kevesebb erőforrást használva, mint más mezőgazdasági hús előállító eljárásoknál."
Sok kultúra van ahol teljesen elterjedt szokás a rovar evés.
Mielőtt bárkit emiatt elítélünk ne gondoljuk azt, hogy a magyar konyha minden fogását megenné bárki a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!