Az orbán kormány miért támogatja Dodik boszniai szerb szeparatizmusát? mi érdekünk fűződik a térségükhöz? valóban volt olyan magyar tervezet ami a balkáni határok átírását tartalmazta?
elnézést a link lemaradt
Nem tudom pontosan az indokot miért szimpatizál Orbán Szerbiával, de ezek a tippjeim.
-Éppen épül a kínai vonat, kereskedelmileg valószínűleg lesznek majd egyezségek a két ország között.
-Ugye Szerbia is hasonló helyzetben van mint mi, nem az etnikai határok mentén húzták meg a határvonalakat a háborúk után. Bosznia népessége 30%-ban szerb, a Republika Serpska folyamatosan autonómiát akar, vagy csatlakozni Szerbiához. A Horvát területeken a szerbeket módszeresen kiirtották, a nácikat kegyetlenségben messze túlszárnyaló haláltáborokban. Persze a Krajina most teljesen lakatlan. Nyílván azok után, hogy Koszovót (az albán népesség elvileg meghaladta a szerbet) elismerték önálló államnak, a szerbek joggal kérdezik, hogy ahol meg ők vannak túlnyomó többségben, azok a területek miért nem csatlakozhatnak Szerbiához.
Ha az etnikai határok alapján mindenki elkezdene követelgetni területeket, az szerintem harmadik világháborút jelentene, azért remélem Orbán nem efelé próbálja terelni az országot.
-Sokan pedzegetnek Balkán kereskedelmi uniót itt Szerbiában. Hogy lesz-e belőle bármi azt nem tudom.
Volt a Balkán felosztásáról tavaly tavasszal egy cikk: [link]
De valószínűleg ez inkább a közvagyon magánvagyonná alakításáról szól a Hadházy Ákos facebook bejegyzése alapján, mert cserébe egy magyar magáncég egy jelképes összegért megveheti majd az áramhálózatot, vagy ha az eladó nem teljesít bizonyos feltételeket, akkor pedig fizetnek a vevőnek egy csomó pénzt.
4-es vagyok, 7-es ez egy érdekes cikk. Nem gondolod, hogy Magyarországnak is hasonló törekvései vannak, hogy a főképpen magyar lakta területeket visszacsatolják az országhoz?
A balkán területek most az elektromos autóipar jövőjében is fontos szerepet játszanak, a nyersanyag miatt, nemhiába terjeszkedik Szerbia.
8# a magyar reviziorol mar lemondott a magyar politika. pedig jogos és szükséges lenne,énis szivesen életem adnam e célért de nem abban a vilagban élünk.
de ugy vélem hamarosan a vilag egy hatalmas erőatrendezödesen fog keresztül menni ha meginog a régi rendszer akkor lehet a kártyákat ujraosztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!