Mit gondoltok, hogy Franciaországban már büntetik a tervezett elavulást alkalmazó cégeket?
Szerintem helyes és példamutató.Az egész Eu-ban be kellene vezetni.
Az Apple meg Steve Jobs óta hanyatlik, ha meg ilyesmit megmernek lépni,hogy direkt lassítják a régebbi készülékeket akkor meg főleg,ez komoly presztízsvesztés.
Az Apple gyakorlatilag valóra váltott egy olyan dolgot, ami évekkel ezelőtt csak egy összeesküvés elmélet volt, ez pedig a tervezett elavulás.
Ez egy picit bonyolultabb kérdés. Az természetes, hogy idővel elavulnak használati tárgyaink, főleg a gyorsan fejlődő és egyre erőforrásigényesebb okostelefonoknál.
Ebben az esetben az a problémás, hogy az Apple erről a gyakorlatáról nem szólt (vagy legalábbis nem tudok róla, bár nem lennék meglepődve, ha ott lenne az apróbetűs részek közt).
Tervezett mivoltát az elvaulásnak bizonyítani kell.
Az, hogy én szándékosan olyan olcsón gyártok, hogy 2 év múlva tönkre megy a tévéd, az nem tervezett elavulás, hanem minőségi szint. Ha 3 évet vállalok a garanciára / szavatosságra, azt jelenti, hogy utána nem vállalom, ha tönkre megy a termék. Azaz, ha utána lép fel a hiba, nem kérheted számon rajtam, hogy tönkremegy a termék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!