Miért jó Európának a rengeteg migráns befogadása?
Jó lenne, ha valaki, akinek szintén ez a véleménye, megindokolná, méghozzá logikus, meggyőző érvekkel, hogy ez valóban jó nekünk.
Mert azt gondolom, kellene tudni értelmes magyarázatot adni rá, ha már annyira pártolják a jelenséget!
Azt sem értem, ha annyira ezt akarják, akkor miért nem mennek oda értük vagy a kibocsátó országokba, vagy legalább az EU határára és utaztatják be őket normálisan, járművekkel a saját országaikba! (Természetesen, miután elkérték bemutatásra a személyazonosító okmányaikat, mert azzal még egy menekült is rendelkezik, a gazdasági bevándorlókról már nem is beszélve.)
"A menedékkérőket kötelesek vagyunk fogadni, és el lehet dönteni, hogy jár-e nekik a menekültstátusz vagy sem. "
Ez miért pont a mi dolgunk, amikor idefelé 4-5 országon is átmenekülnek. Erre nem várok kiértékelhető választ.
tegnap 20:03
Pedig kaptál, csak nem tetszik :)
Elismételjem? Az európai államoknak nem "jó", hanem vállalása a menekültek befogadása.
Szóval akkor mégis a bevándorlásra gondolsz? Csak mert nem mindegy :)
A bevándorlást minden állam a saját hatáskörében szabályozza, jellemzően azért fogadják őket, mert jó nekik, hiszen eleve csak akkor kap tartózkodási engedélyt egy bevándorló, ha rendelkezik munkaviszonnyal, tanulói viszonnyal vagy elegendő pénzzel.
Szóval hogy egészen konkrétan válaszoljak a kérdésedre, az európai államoknak azért jó rengeteg bevándorló befogadása, mert konkrét gazdasági hasznot hajt.
Kedves molnarmarcell21: szándékosan teszel úgy, mint aki nem érti a kérdést?
Azokra a fiatal férfiakra gondolok, akik menekülteknek mondják magukat, közben egyáltalán nem úgy viselkednek, mint az igazi menekültek, hanem jobb esetben csellel, rosszabb esetben erőszakkal próbálnak átjutni az Unió külső határain, eszükbe sem jut menekültkérelmet beadni abban a jó néhány biztonságos országban, amelyen áthaladnak, hanem Németországba, Svédországba meg Nagy-Britanniába igyekeznek, ahol, amennyiben sikerül oda eljutniuk, beadják a kérelmüket, majd onnantól segélyen élnek tovább, mert nem akarnak dolgozni.
Ezekre az emberekre gondolok, nevezd őket, aminek akarod.
33
De miért Európa vállalja, amikor átjönnek más biztonságos nem európai országokon? Miért nem ők? Hmmm?
A földrjaz egy makacs dolog, és te adós vagy számomra egy értékelhető válasszal.
ma 18:36
Én értem a kérdést, csak olyanon vitatkozol, ami nincs, ezért erőltettem az elejétől a megnevezést. Mindenki belekerül valamelyik kategóriába, amikor belép az országba, ezt az illetékes hatóság feladata eldönteni.
Tehát sokadjára: Aki menedékkérőként érkezik, az vagy oltalmat kap vagy kitoloncolják - őket nem érdekből fogadják az államok.
Aki bevándorlóként érkezik, azokat érdekből fogadják az államok.
38
Tehát mire elérnek Európába, ez más országok kötelessége, ahol áthaladnak. Földrjaz, khmmm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!