Miért jó Európának a rengeteg migráns befogadása?
Jó lenne, ha valaki, akinek szintén ez a véleménye, megindokolná, méghozzá logikus, meggyőző érvekkel, hogy ez valóban jó nekünk.
Mert azt gondolom, kellene tudni értelmes magyarázatot adni rá, ha már annyira pártolják a jelenséget!
Azt sem értem, ha annyira ezt akarják, akkor miért nem mennek oda értük vagy a kibocsátó országokba, vagy legalább az EU határára és utaztatják be őket normálisan, járművekkel a saját országaikba! (Természetesen, miután elkérték bemutatásra a személyazonosító okmányaikat, mert azzal még egy menekült is rendelkezik, a gazdasági bevándorlókról már nem is beszélve.)
Egészségedre :D
De minek kérdezel, ha nem érdekel a válasz? :)
tegnap 20:39
Biztos nem vetted észre a válaszomat. :) tegnap 16:22-kor volt.
Azt kérdezted, hogy miért jó európai államoknak menedékkérőknek menedéket nyújtaniuk. Én megírtam, hogy ez nem érdekből történik, hanem szerződéses vállalás.
Vagy ha ez mellébeszélés, akkor fejtsd ki nekem légy szíves, hogy az miért. De próbálj a tárgynál maradni, ha lehet. Köszi :*
24
Aki menedéket kér, miért nincsenek papírjai? Miért "hagyják el"?
mm21: nem mindenki menekült, aki menedékérelmet nyújt be. Ezt másképp kell definiálni. De, ha tegyük fel, mégis így definiálod, az államoknak akkor is kötelességük megvédeni saját állampolgáraikat, amibe nem fér bele a potenciális menedékkérők agresszív viselkedése.
Amiről a válaszod szól, az megint csak a sokat emlegetett "polkorrektség", ami a valóság totális figyelmen kívül hagyásával egyenlő. Ami meg az önpusztító butasággal egyenlő.
Valaki linkelt itt egy cikket arról, Mo. hány bevándorlót fogadott be. Igen, és észrevettük? Nem keltett nyugtalanságot, mert normális, legális módon történt. Ugyanezt megtehetné Nyugat-Európa is, ha akarná. Behozhatná őket legális csatornákon keresztül is.
ma 10:37
"nem mindenki menekült, aki menedékérelmet nyújt be."
Így van, ezért kell pontosan fogalmazni, te pedig már a kérdésedben azonnal egy kalap alá vettél minden külföldit, legyen az menekült, menedékkérő vagy bevándorló. Ezért próbáltam már az elején tisztázni, hogy kikről beszélünk.
A menedékkérőket kötelesek vagyunk fogadni, és el lehet dönteni, hogy jár-e nekik a menekültstátusz vagy sem. Akinek nem, azokat sosem kellett befogadni és nem is fogadta be őket senki, szépen ki lettek toloncolva.
Akiknek járt, azok megkapták ideiglenesen a menekültstátuszt, sokuk azóta már haza is tért, ha rendeződött valamennyire otthon a helyzet.
Tehát a kérdésre, hogy az európai államoknak érdeke-e befogadni a menedékkérőket, továbbra is az a válaszom, hogy nem érdek kérdése, hanem vállalásé.
Ha a mégis inkább a bevándorlásra lennél kíváncsi, akkor beszélhetünk arról, csak ne keverjük a különböző csoportokat.
Te a mellébeszélés bajnoka vagy.
Így csak egyetlen konkrét kérdésre válaszolj, kérlek, aztán befejezem:
Ha én hajléktalan lennék és kővel dobálnám az ablakod, meg dörömbölnék az ajtódon, kinyitnád nekem és beengednél? És szólnál a feleségednek, hogy húzzon nekem ágyneműt és számítson rám ebédnél is, mert mostantól nálatok lakom?
Mivel, ami migránsügyben most történik, az kb. ezzel egyenértékű.
Az ebben a kommentben megfogalmazott konkrét kérdésre válaszolj nekem, légy szíves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!