Hogy lehetett volna megakadályozni a Szovjetunió összeomlását?
Politikai megújulás
A problémák nem szőnyeg alá söprése.
Nem elnyomó rendszer.
A Lenin atomerőmű (Csernobil) katasztrófájának megelőzése.
Demokrácia, átláthatóság
Jogállamiság
Jogegyenlőség a kisebbségek és számára.
A hidegháború megszűntetése, fegyverkezési verseny helyett a jólétre és felzárkózásra koncentrálni.
Az elnyomó rendszer önkéntes felszámolása, és tényfeltárása (ügynöklista, stb.) bocsánatkérés, jóvátétel, garancia az önkéntes rendszerváltásra.
*#5 Vagyok...
Kihagytam a szovjet csapatok visszavonását.
A rendszerváltási kísérletre stb. Sztálin halála remek alkalom lett volna.
Időben kb. akkor kellett volna lépni szép fokozatosan.
Persze mivel emberekből állt a hatalmi elit, erre nulla százalék esély volt.
Ha lett is volna valaki a felsővezetésben, akinek ilyen törekvései lettek volna, hamar meghalt volna.
#7 Nem sokat konyítasz a történelemhez, vagy troll vagy, esetleg mindkettő.
A Fidesznek nem sok köze volt a Szu megszűnéséhez:
'89-ben az MDF-es miniszterelnök kezdeményezte a szovjet csapatok kivonását, és akkor volt a vasfüggöny elvágása is, ami a berlini fal lebontásához, a Németország egyesüléséhez és a keleti blokk felbomlásához vezetett.
Ehhez konkrétan semmi köze nem volt a Fidesz-kormányhoz, még az elsőhöz sem, így lényegtelen, hogy szavaztak, vagy nem szavaztak a Fideszre.
A fent említett '89-es események azonban kétség kívül katalizátora volt a bomlásnak, de csak idő kérdése volt szerintem.
Igen nagy szerepet játszott az eseményekben a kontraszelekció megléte is.
.
X elvtárs jó elvtárs.
Ha jó elvtárs, vegyük fel a pártba.
Ha már felvettük, nevezzük ki valami vezetőnek. (Az csak előnyére szolgál, hogy nem ért hozzá, hiszen így jobban irányítható, kézben tartható.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!