Alapvetően minden EU-s tagállamban létezik egy Artisjushoz hasonló szerzői jog kezelő szerv amely ( legalábbis elvileg ) magán jellegű ?
És ha nem akkor egyáltalán szoktak valamiféle szervek foglalkozni a szerzői joggal kapcsolatos jogi bonyodalmakkal a többi tágállamokban ?
Vagy ez is egy hazai specialitás ?
Ám akkor az egy alapvető jelenség hogy Unió szerte bírságolják meg a középiskolákat azon a címen hogy nem jelentették be azt hogy zenét akarnak játszanni egy ballagási bulin ?
Illetve hogy nem fizették be az arra vonatkozó szerzői jogdíjat ?
Vagy ez elsősorban egy hazai specialitás ?
4-es ,
Én egyáltalán nem gondolom azt hogy csak Magyarországon léteznek kellemetlen/ésszerűtlen/igazságtalan dolgok , hiszen már én is éltem nem egy külföldi országban amelyeknek a rossz oldaláról elég sokat tudnék mesélni ...
Csak kíváncsi vagyok arra hogy vajon ugyanúgy működik a szerzői jogvédelem Unió szerte mint idehaza ...
Ettől függetlenül kösz a válaszért !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!