Mi az oka, hogy Spanyolországba bevált az alapjövedelem?

#51 ez aztán az érv.
Cáfold meg amiket írtam, ahogy eddig.

Kit érdekel az igazságosság? Az élet igazságtalan? Igen is meg nem is.
Én tanultam, minden iskolát jó eredményekkel jártam ki. Azóta dolgozok, hogy NEKEM jó legyen. És átlag fölé kerültem. Szívem szerint egy centet nem adnék a potyalesőknek.
"az elsődleges eloszlás nem igazságos"
Ha valami nem igazságos az az, hogy tőlem venbétek azt a pénzt, aki dolgozott, és odaadnátok azoknak akik semmit sem tesznek.
Ha mondjuk Kovács Pityu otthon ül, meg kocsmázik és szegény, akkor a világ igazságtalan? Kommunista szemmel igen, mert "Szegény Pityu", de valójában ő soha meg sem próbált javítani a saját helyzetén. Így már nem igazságtalan, mert nem tett semmit, nem is lett semmilye.
Nem tanultak, nem akarnak dolgozni, de még egy jó ötletük sincs, amivel vallalkozhatnának.
Az egyenlőség megléte természetes.
Az igazságtalan az, hogy tőlem elvennétek a saját megkeresett pénzem.
És ha itthon is lépéseket fognak tenni ezirányba, én bizony kiteszem a pénzem az Isle of Manre, mert az biztos, hogy nem az én nehezen megkeresett pénzemen fogtok élősködni. És sok hozzám hasonló ember érzi ugyanígy.

*az egyenlőtlenség
A lényeget írtam el pont.

Úgy látszik, őket érdekli az igazságosság (ráadásul vallásosak is, és a vallás is azt tanítja, hogy Isten előtt mindenki egyenlő (Apostolok cselekedetei, 10,34-43). Ahogy engem is. Nekem fontos, hogy a honfitársaim is boldoguljanak. Nem akarok egy frusztrált társadalomban élni, mert az rajtam is le fog csapódni. Nekem fontos, hogy a többi embernek is jó legyen. Nem akarom, hogy egy filléres gondokkal küzdő orvos műtsön, nem akarom, hogy egy frusztrált autóbusz-sofőr kezében legyen az életem.
Nyugodj meg, senkit nem a te pitiáner megtakarításaid érdekel (a jövedelmedet ígyis-úgyis megadóztatnák, amivel nem tudnál mit kezdeni). Ez a legnagyobb tévedésed, hogy azt hiszed, te vesztese lennél ennek. Nem. Te a győztese lennél ennek, ahogy az emberek elsöprő többsége.
De mint említettem, teljesen lényegtelen, hogy mit gondolsz. Ez már eldöntetett.

Az orvossal kicsit elkéstél.
Másfél Milla nem a filléres gondok világa.

Ja, bruttóban, 36-40 év gyakorlattal. :D Olyan idős orvos már eleve ne műtsön, hanem menjen nyugdíjba.
A lényegen egyébként semmit nem változtat.

Nem értem hogy lenne előnyös számomra. Több pénzem van mint az átlag és nyilván nem a párnában tartom, hanem pl ingatlanokban. Nyilván tőlem kellene pénzt elvonni azért, hogy másoknak fizetni lehessen a retek sok kiadást.
Hát akkor pedig nem az Isle of Man a legjobb példa, hanem Wyoming, ahol nincs jövedelemadó, a többi is alacsony, az olyan potyalesőknek mint te, pedig egészségügyi ellátás sem jár.
Így van, itthon ígyis-úgyis le kell adoznom valamennyit. De ha a jövőben a magyar kormány növelni fogja a rám eső adóterheket, én az első napon lelépek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!