Az USA kormánya az utóbbi években hajlamos cserbenhagyni a szövetségeseit?
Szaúd-Arábiát, Izraelt miben hagyta cserben? Ugyanúgy szállítja nekik a fegyvereket és az USA támaszpontok ott vannak a Közel-Keleten. Tűzzel-vassal megvédené bármelyiket ugyanúgy - mert kell az olaj. Afganisztánban az meg ugyebár nem vót' szóval minek maradt volna?
Szíria meg sosem volt USA szövetséges, épphogy Asszadot akarnák megdönteni mert oroszbarát.
Kivonulni már több helyről kivonult: Vietnam (be is bukott a Dél-Vietnami rezsim), Szomália (ott se látták értelmét maradni).
Szaúd-Arábia egy mocskos diktatúra. Ha lenne erkölcs az USA politikájában, akkor nem is lenne a szövetségesük. Egyébként nem tudom, őket mikor hagyta volna cserben, én ilyenre nem emlékszem.
Izraelt sem hagyta cserben.
Szíriában Afganisztánhoz hasonló a helyzet: csináltak egy nagy felfordulást, aztán ott hagyták őket a káoszban - ez jogos példa.
EU-nál megint nem tudom, mire gondolsz.
Szaúd-Arábiát azzal hagyta cserben, hogy az Irán támogatta jemeni lázadók támadásai során nem csak katonailag nem állnak ki mellettük, hanem még csak szóban sem tiltakozik.
Izraelt az Irán számára az atombomba létrehozásának engedélyezését jelentő szerződés megkötése.
Obama Sziriában segitséget igért, be is vonult, aztán a szövetségesek figyelmeztetése nélkül megszökött.
az USA-nak nincsennek szövetségesei, csak érdekei
kicsit hasonló a Fideszhez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!