Amennyiben Sztálingrádnál nem fordul meg a hadihelyzet a nyugati szövetségesek partra szálltak volna '44-ben Normandiában?
Nem siették el az "urak" hiszen a segítség már jól jött volna '41-ben is és ismerve "Münchent" és a világháború előzményeit, kezdetét amely során a nyugat előbb kelet felé terelte Hitlert aztán árgus szemekkel leste, hogy ki-kit győz le aztán ő majd mint a nevető harmadik színre lép DE Sztálingrád közbeszólt...
Ekkor jöttek rá a nyugati "urak", hogy át kell írni a terveket...
Nagy nehezen, nyögvenyelősen partaszálltak, a többi ismert.
De vajon ha Hitler legyőzi a SZU-t a nyugati "urak" mihez kezdtek volna?
Hitler nyugat felé fordul, vagy megáll? A nyugat ha Hitler leáll ő is marad a se**én? Vagy nekitámad? A nyugat egyedül bírt volna Hitlerrel?
Ezek persze csak találgatások.
A Szovjetunió egyedül, tényleges segítség nélkül győzte le a náci fenevadat DE azért a fenti kérdések (találgatások) érdekesek lehetnek.
Mit csinált volna a Nyugat (és Hitler) ha a Szovjetunió Sztálingrádnál térdre kényszerül?
Nem tudom te hol tanultál történelmet, de a nyugati hatalmak már '43-ban partra szálltak Európában, Szicíliában. Mire a németek elérték Sztálingrádot, a szovjetek már effektíve megnyerték a keleti frontot, ha Sztálingrád elesik, sokmindenen nem változtatott volna, maximum a szovjetek elpusztítják a kaukázusi olajlelőhelyek infrastruktúráját, és akkor a németek továbbra sem jutnak olajhoz, míg az oroszoknak ott van az uráli olaj.
Amúgy már 1942-ben felmerült a partraszállás ötlete, Dieppe-nél meg is próbálkoztak vele, csúfos kurdarc lett a vége.
"hogy ha Németország keleti részét nem foglalják el a ruszkik, akkor az amcsiknak soha nem lett volna atombombájuk?"
Ezt igazán levezethetnéd, mert ez nettó baromság.
"Ezt igazán levezethetnéd, mert ez nettó baromság."
Szerintem meg, csak egyszerűen tájékozatlan vagy. De még ki nőheted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!